Conducerea financiara a Ford le-a explicat studentilor ce avantaje au sa faca practica la fabrica de la Craiova in aceasta vara. Cei care doresc sa invete afaceri de la producatorul auto pot trimite aplicatiile pana pe 15 iunie, iar"castigatorii" vor fi selectati pana pe 29 iunie. Directorul financiar al Ford a precizat ca productia B-Max incepe in mai putin de trei saptamani.
Programul de practica facultativa pentru studentii de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Craiova a luat startul ieri, in Sala Albastra a Universitatii din Craiova, unde echipa de manageri care se ocupa de sectorul financiar la Ford s-a prezentat in fata studentilor si le-a expus tinerilor cerintele pentru a fi selectati sa faca parte din echipa Ford pentru doua luni. In programul de practica au fost inclusi studentii din anul II, de la toate specializarile, care pot opta pentru unul dintre segmentele puse la dispozitie de Ford: contabilitate, control intern, analiza financiara si raportari financiare etc. Decanul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, Marian Siminica, le-a transmis studentilor cat de important este sa imbine teoria cu practica. "Stiti foarte bine ca atunci cand doriti sa va angajati vi se cere experienta. Apreciez ca sansa care vi se ofera astazi este deosebita", a spus decanul Marian Siminica. Intrucata cerinta cea mai importanta pentru ca studentii economisti sa fie selectati sa faca practica la Ford este cunoasterea limbii engleze la nivel inalt, intalnirea de ieri s-a desfasurat in limba engleza, fara traducere.
Prodecanul facultatii respective, Anca Tanasie, a precizat ca studentii interesati sa faca practica pe timpul verii la Ford, timp de doua luni, in august si septembrie, pot completa o aplicatie care se gaseste si pe portalul institutiei de invatamant (feaa.ucv.ro) si se poate depune pana pe 15 iunie. Selectia se va face de catre Ford impreuna cu cadrele universitare pana la sfarsitul lunii iunie. Introducerea practicii de doua luni la Ford este o continuare a programului obligatoriu de trei saptamani de practica intr-o companie, care exista deja la facultatea amintita. Studentii economisti pot sa aplice cunostintele acumulate in teorie, in practica, in 60 de companii private din Craiova.
Don Gelinas: Noi crestem valorile de maine!
Intalnirea cu studentii economisti a fost moderata chiar de directorul financiar al Ford Romania, Don Gelinas, care si-a prezentat managerii romani si straini care activeaza in acest moment la compartimentele financiare ale Ford, dar si pe cei care conduc productia si sectorul de aprovizionare. Dupa ce a prezentat compania, Don Gelinas le-a povestit studentilor cum si-a inceput el "calatoria" cu Ford in urma cu 33 de ani si ce motivatii a avut pentru a avansa si a evolua odata cu multinationala la care lucreaza de peste trei decenii. Cel care gestioneaza milioanele de dolari din ograda Ford a povestit amanuntit cum a evoluat la Ford, aratand aspecte din viata personala, cand a trebuit sa se mute pe alte continente cu familia. "(...) Noi crestem valorile de maine! Indrumam studentii sa aiba autodeterminare si sa ofere tot ceea ce pot. Voi ati luat deja decizii despre ceea ce vreti in cariera si sper sa o considerati cu adevarat o cariera si sa nu fie doar o slujba si atat", le-a transmis directorul financiar al Ford studentilor prezenti la eveniment. Fiecare manager de la Ford si-a prezentat activitatea, unii dintre ei fiind chiar absolventi ai Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor din Craiova. Ei le-au spus studentilor ce asteptari au de la ei pe perioada practicii, precum si ce abilitati trebuie sa aiba tinerii care doresc sa exerseze in fabrica Ford ceea ce au invatat in facultate.
Ford incepe productia in trei saptamani
Managerul financiar al Ford a explicat ieri ca in mai putin de trei saptamani incepe productia de serie a noului model Ford B-Max. El a aratat ca pentru anul 2012 este programata o productie de 40.000 de unitati, iar pentru anul 2013 sunt planificate a fi fabricate la Craiova 105.000 de vehicule Ford B-Max. La nivel oficial, pe 25 iunie se da startul productiei Ford B-Max, iar, in repetate randuri, oficialii companiei anuntasera ca volumul de productie va fi dictat de cererea de pe piata. De asemenea, la fabrica de motoare, a carei productie a inceput de acum o luna, pentru anul 2012 sunt programate 60.000 de motoare EcoBoost de 1 litru, care sa iasa pe poarta fabricii. Don Gelinas a mai explicat date interesante din "ograda" Ford, cum ar fi faptul ca 45% din componentele pentru B-Max sunt produse la nivel local, iar restul de 55% vin de la alti furnizori Ford, din Europa, China sau chiar America. Doar 2% din productia de B-Max merge pe piata romaneasca, iar restul ajunge la export in Germania, Marea Britanie, Spania, Franta. 60% din productia exportata va pleca din fabrica din Craiova pe cai rutiere (cu camionul), iar restul pe calea ferata si chiar maritima.
Cerinte pentru studentii care aplica pentru Ford
Directorul financiar al Ford si echipa de conducere care l-a insotit au accentuat ideea ca studentii care doresc sa faca practica in cadrul companiei trebuie sa aiba cunostinte aprofundate de limba engleza si sa fie motivati sa avanseze in cariera. Studentii trebuie sa aiba cunostinte de Microsoft Excel, Word si PowerPoint. Cei care se gandesc sa aplice pentru practica la Ford pot sa spuna ce asteptari au de la programul de practica si sa vina cu idei de imbunatatire a activitatii.