AGERPRES: Guvernul poate sa recupereze 387 milioane lei de la primarii

Guvernul poate sa recupereze de la primarii 387 de milioane de lei ca sume necheltuite din totalul de peste 648 de milioane de lei acordati de fosta guvernare, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, dupa sedinta Executivului.
El a sustinut ca banii acordati de Guvernul Ungureanu erau "irositi pe criterii electorale".
"Din cei peste 648 de milioane de lei pe care Guvernul Ungureanu ii daduse alesilor locali ai fostei coalitii de guvernare putem sa recuperam ca sume ce au fost restituite sau nu au fost alimentate in contul de venituri suma de 387 de milioane de lei. Undeva peste 50% din banii irositi pur si simplu pe criterii electorale au fost recuperati", a spus Ponta, la Palatul Victoria.
Potrivit premierului, din banii recuperati vor fi finantate cheltuieli precum cele cu recompensarea unor sportivi meritorii si acordarea de sprijin pentru actorul Serban Ionescu, in vederea efectuarii unui tratament in strainatate.
"Sunt folositi pentru lucruri pe care cred ca Guvernul Romaniei merita sa le recompenseze, cum este situatia unor rezultate exceptionale ale echipelor noastre nationale sportive sau cum va fi suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii in vederea acordarii de ajutor pentru tratament medical in strainatate - a fost un angajament al meu personal fata de o situatie extrem de dificila a domnului Serban Ionescu", a precizat Ponta.
Ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, a precizat ca si primarilor USL le sunt retrase sumele necheltuite din alocarea de 648 de milioane de lei facuta de Guvernul precedent. "Regula este pentru toata lumea", a spus Dobre.