Senatorul Sorin - Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica intitulata: "Campanie pe branci. Atentie, se maresc salariile!"

Winston Churchill spunea ca democratia este cel mai bun sistem politic pe care omenirea il putea inventa. Nu vorbim insa de un sistem perfect, ci de unul perfectibil prin conjugarea tuturor fortelor politice, fie ele de la putere sau din opozitie.
Indiferent ca avem de-a face cu perioada de campanie sau nu, intreaga clasa politica ar trebui sa inteleaga ca unul din principiile de baza ale democratiei este acela al respectului acordat cetateanului.
Pentru luna iunie, luna in care au loc alegerile locale, guvernantii s-au gandit ca o mostra remarcabila de respect acordat cetatenilor, cat si un suport pentru nevoile acestora, ar fi cresterea salariilor.
Brusc, dupa luni intregi de umilinte si texte in care s-a repetat cu obstinatie cum austeritatea impune astfel de masuri, s-a uitat.
Nu mai avem austeritate, nu mai probleme, exista bani din belsug.
Aceasta masura de crestere a salariilor TAMAN intr-o luna electorala nu arata altceva decat modul in care, inca o data, acesti guvernanti ii desconsidera pe romani.
Sa intelegem cumva, domnilor guvernanti, ca din pusculita din care ati luat bani pentru panouri si fluturiasi denigratori, pentru sacose cu pomana electorala, ati luat bani si sa mai dati putin la salarii, cat sa le aratati romanilor cat de capabili sunteti si cat meritati sa fiti revotati?
Sa intelegem cumva ca, asa cum se gasesc brusc bani, mai pregatiti niste masuri populiste prin care sa va aratati geniul politic?
Asteptam doar, in numele democratiei pe care chipurile o promovati si resepctati sa ne raspundeti la urmatoarea intrebare:
Care este procedeul minune prin care o pusculita, pana mai ieri goala, se poate umple brusc atunci cand se apropie alegerile?