Senatorul Gheorghe Marcu, Presedintele Departamentului pentru relatia cu patronatele si piata de capital, a transmis un comunicat de presa intitulat: "Amenzile se vor intoarce in buzunarele noastre?"

Vestea amenzilor uriase date companiilor petroliere de Consiliul Concurentei a rasunat ca o revansa in urechile consumatorilor. S-au simtit, intr-o oarecare masura, razbunati pentru pretul mereu in crestere al carburantilor in Romania.
Ma bucura actiunea Consiliului Concurentei si a oricarei institutii a statului care isi intra in atributii cand este cazul. Insa vreau sa accentuez faptul ca "benzinarii" nu au fost pedepsiti pentru cresterile de pret nejustificate, pentru bataia de joc de la pompa, unde zilnic se mai adauga cativa bani la pretul litrului de carburant. Cauza amenzii este intelegerea facuta de acestia pentru scoaterea de pe piata a unui sortiment de benzina.
Este justificata, asadar, temerea ca daca amenda aceasta va fi platita (in cazul in care contestatiile nu vor fi acceptate in instanta) ea se va regasi in viitor tot in buzunarele noastre, prin noile majorari pe care le vor practica aceste companii. Ar fi regretabil ca toata aceasta actiune sa se intoarca impotriva consumatorului si gasesc de cuviinta sa se continue monitorizarea activitatii acestor companii, in vederea evitarii unor situatii clare de dezavantaj vanzator - cumparator.
Ramane, insa, fara solutie si raspuns problema preturilor carburantilor in Romania, in ciuda protestelor consumatorilor, in ciuda apelurilor facute de asociatiile transportatorilor, chiar in ciuda raportului precedentului control, care spune ca nu se justifica majorarile succesive, avand in vedere preturile de referinta, la nivel international, ale materiilor prime.