Ziarul Financiar informeaza : Care este motivul pentru care se inchid cafenelele in Romania? Romanii au cultura cafelei, insa nu sunt obisnuiti cu mai multe specialitati de cafea
Reteaua de cafenele Gloria Jean’s, prima retea internationala de cafenele intrata pe piata locala, in urma cu mai bine de cinci ani, se va extinde in acest an cu trei unitati, urmand a ajunge la 10 cafenele, in pofida faptului ca estimarile atat pentru acest an cat si pentru urmatorul sunt pesimiste.
Reteaua de cafenele Gloria Jean‘s, prima retea internationala de cafenele intrata pe piata locala, in urma cu mai bine de cinci ani, se va extinde in acest an cu trei unitati, urmand a ajunge la 10 cafenele, in pofida faptului ca estimarile atat pentru acest an cat si pentru urmatorul sunt pesimiste.
"Desi situatia economica este dificila, pe loc nu putem sta. Anul acesta vom deschide trei noi cafenele, doua in Bucuresti si una in Oradea. Dintre acestea, doua vor fi deschise in franciza, iar una va fi deschisa de noi, care detinem master franciza pentru Romania", spune Radu Cristian Marinescu, care conduce operatiunile Gloria Jean‘s de la intrarea pe piata a lantului la inceputul lui 2005.
Reteaua numara in prezent sapte unitati, in Bucuresti Mall, Carrefour Feeria, Baneasa Shopping City, Bucharest City Hotel, Eurotower, AFI Palace, toate in capitala si Carrefour Pitesti.
Desi mai multi antreprenori si oameni de afaceri romani privesc cu optimism anul 2012, si chiar a doua jumatate a acestui an, Marinescu este pesimist.
In ceea ce priveste anul acesta per ansamblu, el este de asemenea pesimist, si spune ca a fost mai prost decat 2010, insa diferentele nu sunt majore. "Nici in 2012 nu vad cresteri semnificative".