AGERPRES informeaza: Ce au spus Calin Popescu Tariceanu si Adrian Nastase la lansarea programului economic al USL
Programul economic pe care Uniunea Social Liberala il va elabora va da romanilor speranta ca lucrurile vor merge din nou bine in Romania, a declarat vineri fostul premier liberal Calin Popescu-Tariceanu, in cadrul prezentarii viziunii economice a USL.
"In discutiile pe care le-am avut cu partenerii nostri de la USL, am convenit ca acest proiect economic sa faca parte dintr-un proiect mai amplu, ambitios, care sa aiba darul sa-i uneasca pe romani si nu sa-i dezbine, sa mobilizeze energiile si sa-i determine pe tineri si adulti sa nu mai paraseasca tara si sa ramana aici, iar printr-un efort de solidaritate sa contribuie la propasirea acestei tarii", a spus Tariceanu.
El a adaugat ca programul prezentat vineri se bazeaza pe trei obiective fundamentale: cresterea economica, dezvoltarea si crearea de locuri de munca, iar toate resursele pe care USL le va avea la dispozitie vor fi mobilizate pentru atingerea acestor obiective. Fostul prim-ministru a vorbit si despre solutia gasita de USL pentru ca romanii sa ramana cu mai multi bani in buzunar: impozitarea in trepte a veniturilor. "Nu vom creste nivelul impozitului pe venit peste limita de 16% aceasta este intelegerea pe care am facut-o", a aratat Tariceanu, adaugand ca amprenta liberala nu este cota unica ci impozitele cat mai scazute.
Programul economic al Uniunii Social Liberale reprezinta rezultatul unui dialog intre doua guvernari cu anumite reusite, intre doua ideologii, considerate uneori foarte indepartate, a declarat, la randul sau, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, la conferinta de presa ocazionata de lansarea programului economic al USL.
‘‘Problema noastra, din pacate, in momentul de fata, cred, una dintre ele, este un anumit grad de autism, lipsa de a dialoga. Avem nevoie de un stat responsabil care sa reprezinte cu adevarat interesele romanilor. Solidaritatea este un concept necesar pentru viziunea de guvernare, a spus Nastase.
El a tinut sa sublinieze capacitatea social-democratilor si a liberalilor de a dialoga in anii de guvernare, experientele si realizarile celor doua formatiuni si a pledat pentru punerea in acord a acestora pentru gasirea unor solutii, a unui model care sa ajute Romania sa reintre pe ‘‘un traseu european‘‘. ‘‘Am impresia ca am derapat de pe acest traseu. Se implinesc patru ani de cand am devenit membri ai Uniunii Europene. Rezultatul: am facut sacrificii, unele concesii. Din pacate beneficiile nu sunt pe masura. Cred ca putem sa obtinem ceea ce ne propunem pe baza acestui dialog‘‘, a spus Adrian Nastase.
Referindu-se la programul economic propus de USL presedintele Consiliului National al PSD a spus ca acesta este un program agreat, discutat de toate formatiunile care compun Uniunea si nu unul insusit si ca prin el s-a incercat gasirea unor solutii pentru ca Romania sa iasa din criza economica si situatia de haos in care se afla. ‘‘Programul este unul agreat de toate formatiunile si nu unul insusit, prin care cautam sa facem concesii sau compromisuri pentru a ajunge la putere. Felul in care am lucrat la program cred ca este o garantie pentru ceea ce vom face in continuare. Faptul ca am reusit la nivel central sa realizam acest dialog, la nivel local reprezinta o baza pentru o actiune politica responsabila. Acesta trebuie sa fie obiectivul care sa ne anime‘‘, a subliniat Adrian Nastase.