Capital preia o stire Agerpres care informeaza ca un Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, profesorul Muhammad Yunus, a declarat ca nu trebuie sa ne grabim sa revenim la normalitatea de dinaintea crizei. Sistemul financiar ne-a tradat si trebuie sa-l reproiectam. Din pacate, bancile nu se focalizeaza pe straturile cu venituri mai scazute. El recomanda Romaniei sa incurajeze afacerile sociale.
Sistemul financiar ne-a tradat, trebuie sa-l reproiectam si este important sa nu ne grabim sa ne intoarcem la normalitatea de dinaintea crizei pentru ca s-ar putea sa fie mai rau decat inainte, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, profesorul Muhammad Yunus, laureat al Premiului Nobel pentru Pace si fondator al Grameen Bank, institutie care incurajeaza afacerile sociale.
"Unul dintre lucrurile pe care incerc sa le amintesc este ca actuala criza economica este una globala. In timp ce aceasta se desfasoara, nu trebuie sa ne grabim sa revenim la situatia normala. Trebuie sa recream, pentru ca, daca ne vom intoarce la aceeasi normalitate, s-ar putea sa fie mai rau decat este acum. Sistemul financiar ne-a tradat si trebuie sa-l reproiectam. Din pacate, bancile nu se focalizeaza pe straturile cu venituri mai scazute", a explicat Yunus.
Acesta a adaugat ca prin intermediul initiativei de antreprenoriat social se propun afaceri care trebuie sa rezolve probleme sociale, nu neaparat sa aduca profit.
"Eu propun o afacere din care nu trebuie sa faci neaparat bani, ci sa rezolvi problema sociala. Noi, de exemplu, am fost implicati intr-un business pe agricultura: sa producem fasole in Bangladesh, un joint-venture cu o companie japoneza. A fost o afacere sociala pentru ca beneficiul a ramas la fermieri. Sper ca Romania va pune la dispozitie un fond de afaceri sociale", a explicat Muhammad Yunus.