Economia Romaniei ar putea fi salvata, spun investitorii staini care au gasit si solutii pentru redresarea economica a tarii. Diminuarea evaziunii fiscale, mai multe locuri de munca si scaderea inflatiei ar putea fi doar cateva dintre rezultatele unui plan pe termen indelungat.
In primul rand, pornirea programului "Prima Casa 3" ar putea fi o importanta sursa de venit. Mai exact, prin generarea acestui proiect s-ar crea 12.000 de locuri de munca, iar cresterea estimata la bugetul de stat ar fi de 0,5 la suta.
O alta solutie ar fi listarea la bursa locala si internationala a fondului Proprietatea. Statul ar putea obține din aceasta afacere 12 miliarde de euro, bani care ar putea fi investiti in infrastructura.
Investitorii spun ca statul roman ar putea face bani frumosi din fotbal. Romania si-ar putea depune, impreuna cu Ungaria si Bulgaria, candidatura la Campionatul European de Fotbal din 2020. Venitul: 10 miliarde de euro.
Si atragerea de fonduri europene in agricultura, in jur de 150 de milioane de euro anual, ar ajuta la salvarea economiei. Alte solutii ar fi flexibilizarea legislatiei muncii, infiintarea unui Consiliu pentru Dezvoltare Economica sau implementarea conceptului "e-guvernare".
Oamenii de afaceri au facut si calculele pentru noi. Toate aceste masuri ar avea ca efect o crestere cumulativa a PIB-ului de pana la 11,6% in urmatorii cinci ani, 250.000 de noi locuri de munca pe termen mediu si o crestere suplimentara a veniturilor la buget de aproximativ 8,5% pe termen mediu.