Societatea va achita integral datoriile catre bugetul de stat pana la sfarsitul anului, anunta conducerea. Peste 20% din active vor fi vandute in acest scop. Nicolae Badea se retrage din Consiliul de Administratie al Electroputere.

In plina criza economica, producatorul de transformatoare de mare putere Electroputere Craiova anunta ca va achita integral datoriile catre bugetul de stat, in valoare de 37 de milioane de euro. Societatea olteana, care va disponibiliza alti 350 de salariati la 1 octombrie, se afla in discutii foarte avansate cu patronii dezvoltatorului imobiliar BelRom, care va cumpara doua active ale societatii pentru a construi un mall in Banie. "Speram ca in maximum o luna sa perfectam aceasta afacere. Banii vor merge in totalitate pe plata datoriilor catre bugetul de stat. Prin vanzarea acestor active, cat si prin afaceri similare, speram ca pana la sfarsitul anului sa achitam integral datoriile catre bugetul de stat", a declarat directorul general al societatii, Adrian Dumitriu. Electroputere SA a eliberat o hala de cinci hectare care a apartinut Fabricii de Aparataj si alta de 2,5 hectare, unde au functionat Confectiile Metalice. K&S Electric Power Point SRL, firma controlata de actionarii de la BelRom, a demarat deja procedurile pentru construirea Electroputere Shopping Center, iar pretul platit pentru active poate ajunge la 14 - 20 de milioane de euro, spun surse credibile. Reprezentantii dezvoltatorului sustin ca investitia totala se ridica la 45 de milioane de euro.
Electroputere SA a convocat Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) si Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) pentru 7 octombrie. AGEA urmeaza sa aprobe vanzarea unor active din patrimoniul societatii, a caror valoare depasesete 20% din totalul activelor imobilizate. La urmatorul punct de pe ordinea de zi, actionarii trebuie sa aprobe "directionarea integrala a pretului de vanzare (exclusiv TVA) catre achitarea datoriilor catre bugetul general consolidat pe care le inregistreaza societatea".
AGA are ca punct pe ordinea de zi numirea unui nou membru in CA, dupa retragerea lui Nicolae Badea, "din motive personale", dupa cum ne-a informat Adrian Dumitriu, directorul general.
Din 2007, de cand a fost preluata de sauditii de la Al Arrab Contracting Company, Electroputere a intrat intr-un program de restructurare. In fabrica vor mai lucra, de la 1 octombrie, 1.650 de salariati, cel putin jumatate dintre ei fiind incadrati la TRAFO - fabrica de transformatoare, cea mai profitabila afacere a companiei. Noul mall, care va fi construit in incinta societatii, va avea circa 1.900 de locuri de parcare, iar constructia va include magazine de imbracaminte, un magazin de bricolaj si unul de articole sportive, precum si un hypermarket. Posibil ca in locatie sa vina Carrefour si Bricostore, doi dintre partenerii de traditie ai belgienilor.