Mult asteptatele modele Ford Fiesta si Ford Ka vor fi disponibile pe piata auto din Romania din 3 martie, potrivit unui comunicat de presa al Romcar.
 
Fiesta, noul model din clasa mica, a fost conceput si creat de divizia europeana de dezvoltare a constructorului Ford. Noul model beneficiaza de stilul de design kinetic si continua traditia inceputa in 1976, cand a fost prezentat publicului primul Fiesta. De atunci, vanzarile de Fiesta inregistrate de la nivel global au fost de aproximativ 12 milioane de unitati.
Trei motorizari pe benzina sunt disponibile pentru noul Fiesta: 1.25l de 82 de cai-putere, un propulsor de 1.4l de 96CP si un motor de 1.6l capacitate ce dezvolta 120 CP. Fiesta beneficiaza si de doua motoare diesel, 1.4 de 68CP si 1.6 de 90CP. Noul model vine in doua versiuni de caroserie, cu 3, respectiv 5 usi si in cinci niveluri de echipare. Noul Fiesta si-a trecut in cont si o premiera: sistemul de protectie ISP, cu airbag genunchi pentru locul soferului, plus airbaguri laterale si de tip cortina, dotari disponibile pentru prima data pe un autovehicul Ford din clasa mica. Fiesta a obtinut cinci stele la protectia pasagerilor la testele Euro NCAP, patru stele la siguranta pasagerilor copii si trei stele in urma testelor de protectie a pietonilor. Fiesta este pe locul doi in clasamentul vanzarilor Ford in Romania, depasit doar de Focus, cu aproximativ 5.500 de unitati livrate. Numarul vanzarilor este cu 20% mai mic decat cel din 2007. Noul Fiesta, versiunea Ambiente, costa 9.190 de euro, pret fara TVA.

Noul Ka

Ultima generatie a modelului Ka doreste sa se impuna pe piata prin dimensiunile compacte, un aspect atractiv si motorizari economice, „de oras“. Sunt disponibile doua propulsoare pentru noul Ford Ka, de capacitati cilindrice mici: un motor pe benzina Duratec de 1.2 litri ce dezvolta 69CP si un propulsor diesel supraalimentat, Duratorq de 1.3 litri si 75CP. Producatorul sustine ca ambele motoare au emisii de dioxid de carbon remarcabile, 120g/km, iar motorul diesel are un consum mixt de numai 4,2 litri la suta de kilometri parcursi. Noul Ford Ka e disponibil intr-o singura versiune de caroserie, cu trei usi, si in doua variante de echipare, Ambiente si Titanium. Preturile de vanzare, fara TVA, pentru noul Ka incep de la 8.700 de euro. Dealerii locali Ford vor organiza in martie doua sesiuni de „porti dechise“ pentru clientii interesati de noile modele Ford Fiesta si Ford Ka.