Conducerea pro-Staicu a SIF Oltenia a anuntat ca societatile controlate de Catalin Chelu nu vor primi buletine de vot pe 14/15 noiembrie, când actionarii vor alege componenta CA pentru urmatorii patru ani. Toata lumea asteapta acum mutarea lui Chelu.  SIF Oltenia a publicat recent pe site-ul societatii lista detinatorilor de actiuni cu drept de vot suspendat, la data de referinta 10 octombrie, în vederea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA) si Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA), care vor avea loc pe 14/15 noiembrie. Potrivit comunicatului, numarul total de actiuni cu drept de vot suspendat este de 51,5 milioane, reprezentând 8,89% din capitalul social al SIF Oltenia. Teodor Buzatu, membru în Consiliul de Administratie (CA) al societatii de investitii financiare, a declarat ca majoritatea actiunilor suspendate apartin unui grup de societati care actioneaza concertat. "În mare parte, este vorba despre actiunile detinute de societatile controlate de Catalin Chelu. S-a luat decizia publicarii din timp a voturilor suspendate, pentru a nu exista tot felul de interpretari. Din moment ce au votul suspendat, eventualii participanti din partea acestor societati nu conteaza la cvorum si nici nu primesc buletine de vot", a precizat Teodor Buzatu. Sedinta AGA din 14/15 noiembrie are o importanta foarte mare, pentru ca va decide componenta CA pentru urmatorii patru ani.  
Taberele sunt pregatite pentru lupta Asa cum am mai relatat în GdS, pentru cele sapte locuri din CA s-au înscris 21 de candidati, deci concurenta este de trei pe loc. La start s-au aliniat brokeri, bancheri, investitori importanti de pe piata de capital româneasca. Luptele de culise se duc însa între gruparile conduse de Dinel Staicu - actualul presedinte, si Catalin Chelu - om de afaceri din Galati, care ar detine concertat peste 10% din SIF Oltenia. În actualul consiliu, doar Margareta Racovita si Doru Mihai Lupoae erau cunoscuti ca sustinatori ai lui Chelu. Despre Lupoae, omul de afaceri galatean a afirmat ca ar fi trecut de partea lui Dinel Staicu. Ceilalti membri ai CA sunt Dinel Staicu, Teodor Buzatu, Tudor Ciurezu, Vasile Salapa si Gheorghe Blidaru. Printre "oamenii lui Staicu" îi mentionam pe Carmen Popescu Ioana si Constantin Badîrcea, iar din tabara lui Chelu - pe Petru Mihalecea si Maria Serban. Dupa cum se stie, în sedinta AGA din 29 august, actionarii au decis, cu o majoritate de 62% din numarul de voturi valabil exprimate, mentinerea lui Dinel Staicu la cârma SIF Oltenia, în ciuda trimiterii sale în judecata de catre DNA, în cazul fraudelor de la BIR si Transgaz Medias. La acea sedinta de pomina, comisia de numarare a voturilor a anulat aproximativ 35 de milioane de voturi, reprezentând 8,8% din capitalul social, pe motiv ca ar actiona concertat, în favoarea lui Catalin Chelu.
Cu voturile concertate, galateanul spera sa-l înlature pe Dinel din fruntea SIF Oltenia. Chelu este cercetat de DIICOT într-un dosar cu prejudicii de trei milioane de euro, pe care le-ar fi adus SIF Oltenia. Dupa sedinta cu pricina, societatile controlate de Chelu au atacat decizia AGA în instanta, procesele aflându-se în prezent în diferite faze. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a admis si ea o parte din concertarea cu pricina, turnând si mai mult gaz pe foc. În acelasi timp, din tabara lui Staicu a fost difuzata pe internet o discutie privata Chelu-Staicu, în care cei doi negociau SIF-ul ca la piata. În fine, este de asteptat ca, în perioada urmatoare, Catalin Chelu sa reactioneze. Aceasta deoarece, în conditiile date, Chelu si oamenii sai ar iesi definitiv din conducerea SIF Oltenia, iar tabara lui Staicu ar fi învingatoare.