Asociatia Romana a Bancilor (ARB) vrea sa asigure protectia datelor personale prelucrate in activitatea bancara. In acest sens, ARB ar putea adopta un cod de conduita prin care sa fie asigurata protectia acestor date, se arata intr-un comunicat comun al Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si ARB.
De aceea, presedintele Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, Georgeta Basarabescu, si presedintele ARB, Radu Gratian Ghetea, s-au intalnit pentru a discuta in special despre transmiterea informatiilor cu caracter personal catre Biroul de Credit. La discutii au mai participat prim-vicepresedintele ARB, Nicolae Danila, si directorul general al Biroului de Credit, Serban Epure. Cei prezenti au pus accent pe respectarea drepturilor persoanelor vizate si au aratat ca institutiile bancare trebuie sa garanteze informarea corecta a clientilor in legatura cu modul de prelucrare a informatiilor personale.
Codul de conduita este necesar pentru respectarea Legii 677/2001 si a Directivei 95/46 a Comisiei Europene, acte normative privind protectia datelor personale. (D.E.)