Emil Florescu participa la toate targurile de produse traditionale organizate la Bucuresti, in special la cel organiat in curtea MTR si la cel de la Facultatea de Agronomie.
Acesta a venit la targul Piata Taraneasca de la MTR cu palinca si tuica puse in sticle superbe, de colectie, de forme si marime diferite. Sticlele sunt lucrate manual de un mester sticlar.
Tuica ramane produsul specific zonei! La standul meu gasiti palinca pusa intr-un "bar" supraetajat din sticla, cu trei nivele - la 320 RON. Am adus, de asemenea, si palita de la Cuca facuta dupa o reteta a familiei, din prune negre si mici. Cel mai bine au mers prunele bio cu pret accesibil: 4 RON kg. Am vandut30 de ladite cu prune. Daca nu ar fi posibilitatea valorificarii prunelor la borhot, ar fi foarte greu sau chiar imposibil de valorificat la prunele bio. Se spune ca se da o subventie pentru livezile in sistem ecologic, dar subventia este mult mai mica fata de pierderile care se inregistreaza din cauza neutilizarii otravurilor pentru daunatori. La un hectar de pomi curatatul la pom costa 7 - 8 RON. Intr-o livada sunt 20 - 25 de tratamente, ne-a spus Emil Florescu.
La standul sau, un litru de tuica este 20 RON, in timp ce un litru de palinca costa intre 50 - 60 RON (mai veche).

Traditie

Aceasta bautura este facuta din timpuri stravechi sub numele de tuica palita, tuica arsa sau tuica intoarsa, folosind procedeul de distilare dubla a borhotului de prune.
In comuna Cuca se prefera la consum tuica obtinuta printr-o singura distilare care este mai gustoasa si mai aromata, tuica palita (palinca) in urma procesului de redistilare castigand concentratie alcoolica in detrimentul gustului si aromei.

Ce gasiti la standul sau:
- afinata
- visinata
- tuica batrana de la Cuca Macaii
- tuica de pruna Doi ochi albastri
- palinca de la Cuca Macaii