Digi24: Exista mult mai multe cazuri de COVID-19 decat cazurile raportate, spune dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucuresti. In estimarea medicului, in prezent sunt, in realitate, cam 2.000 de cazuri noi pe zi.
DCNEWS: Medicul Beatrice Mahler: ASTA e numarul real al infectarilor cu noul coronavirus in Romania!

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucuresti, vine cu o veste teribila.
- Eu as inmulti cu 2 sau 3 numarul de cazuri raportate, pentru ca o parte din persoanele care sunt confirmate au contacti, contacti care nu intotdeauna ajung sa-si faca testul sau refuza sa-si faca testul, pentru ca stim ca sunt si situatii in care persoane care au simptomatologie stau acasa si refuza sa ajunga intr-un spital sau sa-si faca testul de frica unei stigme pe care o are in acest moment, a explicat Beatrice Mahler, in emisiunea In fata ta de la Digi24.
Intrebata, in aceste conditii, catre ce ne indreptam, medicul spune ca solutia ar fi masuri, comunicare si educatie si in acest context a subliniat rolul important pe care il are presa.
- Omul de rand trebuie sa inteleaga ca este in aceeasi barca cu noi, nu este in alta parte, spune Beatrice Mahler.
Ar fi trist si dureros sa ajungem in scenariul Italia
- Avem o presa care pana in acest moment a educat foarte mult, chiar daca oamenii au tendința sa opreasca televizorul sau sa schimbe canalul, eu cred ca educatia pe care o facem poate sa ne ajute sa nu ajungem in acel moment ca Italia.
Ar fi foarte trist sa ajungem in scenariul Italia, ar fi dureros pentru noi, a spus Beatrice Mahler intrebata daca vede posibil acest scenariu.

(Surse: Digi 24 si DCNews)