Moshe & Mordechai blog: Ingenunchistii
Instrumente de percutie:
Azi, vorbim despre tesla!
Datul cu tesla in coaie a devenit activitatea favorita a multor gogomani in Occidentul de azi. Pentru ca ritualul pe care il practica acum ingenunchistii nu e altceva decat fix bubuirea coaielor sub tesla.
Premisa, cica, e simpla: lupta impotriva rasismului.
Deci, daca ai o anumita culoare a pielii, pentru ca rasismul e naspa, stai in genunchi in fata alora care au alta culoare a pielii. Si le pupi bocancii. La propriu. E pe baza de culoare a pielii, deci e, clar, anti-rasism.
Ha? Da' ma-ta de consuma substante de-alea cand era bortoasa?
Deci vine oprimatu', o bate pe ma-ta, o sparge pe nevasta-ta, te chelfaneste si pe tine, dupa aia se duce sa se aprvizioneze cu ce vrea fibra lui folosind intrarea de urgenta, prin vitrina. Si tu ii zici; ba, iarta-ma, ca te-am oprimat asa tare. Pe urma te duci sa-ti schimbi leucoplastul.
Hai sa ne intelegem. Rasismul exista. Ingenuncheala e dovada. Doar ca nu intotdeauna aia care zic ca sunt victime sunt victime si nu obligatoriu aia care stau in genunchi sunt bestiile asupritoare. Rasismul exista pentru ca natura umana, pacatoasa, bicisnica, inca functioneaza asa cum functioneaza, tribalismul, in variile sale forme de expresie, ne dicteaza multe dintre judecati, multe dintre actiuni. Rasism e si cand oprimatii din Africa de Sud gatuiesc fermieri albi. Ticalosia trecutului nu justifica oroarea prezentului, iar crimele de azi, ale, cica, victimelor, nu lupta impotriva rasismului, ci il perpectueaza, genereaza o noua promotie de victime, care asteapta sa le vina randul, lor sau urmasilor lor, sa iasa la jefuit pravalii.
Discriminarea rasiala, in Occident, nu a disparut, dar incepe sa isi schimbe sensul, sub pretextul reparatiilor. Care reparatii, bre? Cum repari o falca rupta rupind un picior? Dar exista discriminatii de meserie, care te asigura ca se poate. Ca, ohoo, ce discriminati sunt ei cand stau cu bocancii nepupati. Rasismul, real sau fictiv, e sursa lor de existenta. E smenul care aduce voturi pentru smecheri, asa ca daca acum nu mai avem, il invocam pe ala de acum 200 de ani. Iar ingenunchistii, gugustiuci cretini, dar docili, stau ca aia cu trei iezi, zicand ca ce le intra in cur se cheama justitie sociala.
Nu exista justitie sociala, dreptate sau echitate atunci cand, prin rotatie, unii sunt in genunchi si altii in picioare, cu bratele in san. Nici in magazinele Nike nu se da justitie sociala prin geamul spart.
Si pana la urma, ce cred dobitocii aia ca fac ei cu tesla? Ha? Ca daca vrei sa iti dai cu ea in coaie, trebuie ca mai intai sa le ai.

(Autor: Daniel Octavian Bejan)