Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa din Bucuresti a fost luat cu asalt de vizitatori, luni, in prima zi de la redeschidere.
Numarul mare de persoane aflate afara, in asteptare, s-a datorat masurilor de protecție si de distanțare sociala, reprezentantii Muzeului Antipa anuntand ca accesul vizitatorilor in incinta are loc controlat si gradual, pe masura ce persoanele care au terminat parcurgerea traseului de vizitare parasesc institutia.
In urma cu cateva zile, Muzeul Antipa anunta pe pagina de Facebook ca se redeschide pe 1 iunie, dar trebuie sa fie respectate mai multe reguli pentru a preveni raspandirea COVID-10. Vizitarea Muzeului Antipa se poate face doar cu respectarea urmatoarelor masuri: Vizitatorii trebuie sa aiba masca de protectie pe toata durata vizitei in muzeu. Accesul in muzeu se face doar dupa efectuarea triajului observational si a termometrizarii noncontact.
Persoanele care refuza sa le fie verificata temperatura sau care prezinta simptome de infectie respiratorie (tuse, stranut, rinoree) nu pot sa intre. Vizitatorii isi vor dezinfecta mai intai mainile cu dezinfectant pe baza de alcool, care este pus la dispozitie de muzeu, si vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru incaltaminte aflate la intrare.
In perioada urmatoare, programul de vizitare a Muzeului Antipa este de miercuri pana duminica, intre orele 11.00 si 19.00 (ultimul vizitator intra la ora 18.00).