Mese si meniuri regale - eleganta, fast si bun gust, de Stefania Dinu

estiri.ro - Stiri

Cauta in



RSS
 Stiri / Actualitate / Social
Mese si meniuri regale - eleganta, fast si bun gust, de Stefania Dinu
Mese si meniuri regale - eleganta, fast si bun gust, de Stefania Dinu
Autoarea cartii, Stefania Dinu, a incercat sa aduca in prim-plan modul cum se desfasurau mesele la Curtea Regala a Romaniei in perioada 1866 - 1947
La Editura Corint a aparut cartea Mese si meniuri regale - eleganta, fast si bun gust de Stefania Dinu. Am incercat sa aduc in prim-plan modul cum se desfasurau mesele la Curtea Regala a Romaniei in perioada 1866 - 1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau si ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri. Odata cu trecerea timpului, bucataria s-a innoit continuu si constant, posibilitatea de a lansa moda in acest domeniu apartinand, bineinteles, marilor familii regale. In acest context, se incadra si familie regala a Romaniei, care urma preceptele bucatariei franceze.
- La curtea regelui Carol I, bucatar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, iar Castelul Peles avea propriul bucatar-sef, acesta fiind, in 1892, Ignace Goldenberger. La curtea Regelui Ferdinand si-a desfasurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H. Edner, iar Iosif Strassman a fost bucatarul regelui Carol al II-lea si al Curtii regelui Mihai, spune Stefania Dinu.
Cu ocazia Craciunului din anul 1929, meniul din seara de Ajun, 24 decembrie 1929, a fost: supa, carne rece de Craciun - purcelus de lapte, curcan, jambon, carne de caprioara si de vitel, pateu de ficat de iepure si caprioara, capatana de porc mistret, limba de vaca, piftie de curca si gaina, sos Cumberland si mustar, spanac, plum-pudding si fructe.
(Vineri 13.03.2020 16:23, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Pastrav la gratar, la standul Restaurantului Palmyra, la targul fin curtea MTR (07.08.2020)
Fanica Covaci si fiul lui, Ghiuri sunt pasionati de obiecte vechi de lemn, de 100 de ani (02.08.2020)
Sempervivum Romania, plante superbe la targul din curtea MTR (02.08.2020)
Bulzul si micii la gratar au fost cele mai cautate, la Restaurantul Palmyra (27.07.2020)
Visul unei nopti de vara: Un aer nou al interiorului casei (24.07.2020)
Iordan Lepadatu: Lemnul este cald si respira odata cu noi! (12.07.2020)
Ion Bodnariu: Este o initiativa laudabila a Ministerului Culturii de a organiza, din nou, targuri, la Muzeul Satului (12.07.2020)
Casa Miclescu a ajuns in paragina (12.07.2020)
Evenimentele saptamanii: Carantina aplicata prin Ordin de ministru este neconstitutionala (08.07.2020)
Emil Florescu: Imi pare rau ca nu exista un interes pentru mediu , pentru o dezvoltare adevarata a satelor! (02.07.2020)
 CURS VALUTAR
Marti 11.08.2020
1 EUR 4.8359 lei -0.03%
1 USD 4.1129 lei +0.44%
1 HUF 0.0140 lei +0.17%
1 RUB 0.0558 lei +0.54%
1 BGN 2.4725 lei -0.04%
1 MDL 0.2465 lei +0.28%
1 Gr. AUR 268.7021 lei -0.85%
Toate valutele
Luni 10.08.2020, BNR
Interviu / Exclusiv
Lili Fedorca: Izolarea si distantarea, in timpul pandemiei, afecteaza negativ individul la nivel psihic!

Lili Fedorca: Izolarea si distantarea, in timpul pandemiei, afecteaza negativ individul la nivel psihic!


Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/estirir/public_html/module/modul_primap_cautari.php on line 29
Reteaua de siteuri

© 2002 - 2020 estiri.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro
Pagina generata in 0.0797 sec.