MAGAZIN: Un contract OZN surprinzator (Autor: DAN D. FARCAS)
Am prezentat, in mai multe articole, pe aceasta pagina, activitatile organizatiei To the Stars Academy of Arts and Sciences (TTSA), cea care a reusit sa oblige Pentagonul sa recunoasca existenta unui proiect de 22 de milioane de dolari pentru studierea fenomenului OZN si a facut publice trei videoclipuri, cu imagini de termoviziune, infatisand urmarirea unor OZN-uri de aviatorii militari, videoclipuri declarate de US Navy autentice si neidentificate.Tot TTSA a realizat un serial de sase episoade, difuzate pe History Channel, in care martorii acestor faimoase intalniri au detaliat si comentat dramaticele lor intalniri. Iata ca pe 17 octombrie 2019, acelasi TTSA a uimit media anuntand ca a semnat un contract, de 26 de pagini, de cooperare in cercetare si dezvoltare cu Pentagonul, mai exact cu Comandamentul de Dezvoltare a Capabilitatilor Combatante a Armatei Statelor Unite (in special cu Centrul de Sisteme de Vehicule de Teren) pentru studierea si exploatarea unor materiale presupus recuperate din OZN-uri. Contractul (denumit Cooperative Research and Development Agreement â€" CRADA) va oferi Armatei SUA acces la solutii avansate folosind materiale aflate in posesia TTSA, pe care le va inmana expertilor militari, spre a fi testate pe facilitati guvernamentale. Deci armata va oferi TTSA laboratoare, expertiza, sprijin si resurse de care este nevoie pentru a continua cercetarea. TTSA va oferi, in plus, solutii tehnologice legate de inginerie in metrica spatiu-timp, fizica cuantica, propulsie folosind raze si camuflaj activ. Scopul declarat este: imbunatatirea supravietuirii si eficacitatii mai multor sisteme ale armatei. Parteneriatul este pe o durata de 5 ani, putand fi reinnoit. Conform acordului, guvernul nu va plati, direct, TTSA niciun ban, dar va cheltui aproximativ 750.000 de dolari pentru personal, facilitati, echipamente si alte resurse, care ar fi fost prohibitive pentru TTSA.

Prioritati ale armatei

TTSA a convins Armata ca este o companie care poseda expertiza avansata in materie de inovatii tehnologice, in particular in metamateriale si fizica cuantica. In plus, a obtinut - asa cum declara Tom DeLonge, in septembrie, pentru New York Times - probe de materiale exotice din OZN-uri. Documentul nu mentioneaza explicit ca aceste materiale ar fi de provenienta extraterestra, asa cum sustine TTSA.
- Guvernul este interesat, spune contractul, intr-o varietate de tehnologii ale colaboratorului, cum ar fi, dar fara a se limita la, reducerea masei inertiale, metamateriale mecanice / structurale, ghiduri electromagnetice de unde, fizica cuantica, comunicatii cuantice si propulsie cu energia razelor. Contractul implica, de asemenea, cercetarea exploatarii metamaterialelor in scopul camuflajului activ si al proiectiei directionate a imaginii.
Cu privire la acest ultim punct, TTSA a transmis ca are mijloace de a realiza inselarea prin camuflaj si ascunderea prin camuflaj.
Doug Halleaux, un purtator de cuvant al Centrului de sisteme de vehicule de sol al Comandamentului pentru Dezvoltarea Capabilitatilor Armatei din SUA, a spus ca nu poate sa comenteze detaliile referitoare la tipurile de cercetare si tehnologie pe care armata le are in acest acord, dar a exprimat ca pastrarea in siguranta si camuflarea vehiculelor si a personalului sunt intotdeauna o prioritate. Conform lui Doug Halleaux, guvernul este interesat in special de Proiectul ADAM al grupului TTSA, pe care l-a descris drept o scotocire globala pentru colectarea si evaluarea materialelor noi. Astfel, in 2018, TTSA a solicitat persoanelor si organizatiilor sa prezinte si sa ofere spre studiu materiale din presupuse surse exotice.
- Daca aceste materiale vor fi evaluate stiintific si vor exista dovezi ca au si utilitate militara, va avea sens ca ele sa fie investigate mai in detaliu, a spus Halleaux. El a adaugat ca este interesat si de proiectul de cooperare intre TTSA si o companie numita TruClear Global. In august 2019, TTSA a semnat un acord de marketing de cooperare” cu TruClear Global care creeaza in esenta ecrane video personalizate care pot fi puse pe peretii cladirilor in scop de marketing si in cadrul unor evenimente.
Dr. Joseph Cannon, director adjunct pentru produse de stiinta si tehnologie in cadrul Diviziei de sisteme de protectie a vehiculelor din Centrul de sisteme pentru vehicule de sol, a declarat in comunicatul de presa ca parteneriatul nostru cu TTSA serveste ca o sursa interesanta, netraditionala, pentru materiale si tehnologii noi, in vederea imbunatatirii capacitatilor noastre militare de sol. Asteptam cu nerabdare acest parteneriat si potentialele inovatii tehnice viitoare.
Tom DeLonge, initiatorul grupului TTSA, si-a exprimat satisfactia ca acest contract formal reprezinta un atestat deschis, din partea guvernului Statelor Unite, prin care Academia Stelelor are acces la capacitati tehnologice exceptional de avansate.
Lue Elizondo a adaugat:
- Daca totul va merge conform planului, anul viitor vor apare oportunitati suplimentare de a coopera cu guvernul si de a realiza o analiza mai detaliata si dezvoltarea de noi produse.
Kari DeLonge, sora lui Tom si directorul de continut al TTSA, a declarat :
- Singurul nostru obiectiv in acest moment este sa acceleram cercetarea si dezvoltarea prin parteneriate strategice, atat in cadrul guvernului, cat si prin organizatii independente, care ne vor largi accesul la resurse importante, precum si la oameni de stiinta calificati si specialisti care au acces la laboratoare de mare calibru. Ca lider tehnologic, guvernul american poate furniza resurse exceptionale pentru a accelera testarea si analiza, care altfel ar fi prohibitive din punct de vedere al costurilor pentru un mic startup cum e TTSA. Raspunsul pozitiv al armatei americane la natura inalta a acestui acord si aprobarea noastra reciproca de a face publice detaliile CRADA, ar trebui sa arate disponibilitatea si dorinta noastra de a fi transparenti cu publicul, a adaugat ea.

Un subiect fierbinte

- Inovatiile stiintifice materiale realizate prin contracte de cercetare si dezvoltare similare cu CRADA, au dus, numai in cursa spatiala, la descoperirea a mii de produse comerciale si au creat industrii complet noi, a mai completat Tom DeLonge.
Dupa ce, timp de zeci de ani, Guvernul SUA a avut o istorie sordida cu problematica OZN, acest acord, de tip OZN, al rockerului Tom DeLonge, cu armata americana, ridica cu siguranta multe sprancene. Acordul, precum si anunturile recente ale US Navy, ca vor inlesni personalului sa raporteze observatii OZN, dar si confirmarea Marinei ca obiectele vazute in videoclipurile devenite publice sunt fenomene aeriene necunoscute, au devenit un subiect fierbinte de dezbatere intre cercetatorii OZN. Unora li se pare chiar ca este pe cale ceva nefiresc, odata ce militarii devin, subit, mai prietenosi cu subiectul OZN. Dar, totodata, acum a devenit foarte clar ca si multi oficiali guvernamentali respectati au devenit interesati de fenomenul OZN. In ultimii 2 ani, in cercurile online, TTSA a fost o organizatie controversata. Faptul ca acum ramura de cercetare si dezvoltare a armatei americane a decis sa lucreze cu ea a dat nastere la multe comentarii. Unii experti au speculat ca TTSA ar putea fi o operatiune de contrainformatii; ei subliniau faptul ca o mare parte din echipa TTSA a lucrat in trecut cu militarii, precum si cu contractori de armament privati si cu agentii de informatii. Numai ca, prin TTSA nu se promoveaza informatii menite sa insele pe cineva, ci doar recunoasterea nedumeririi crescande in fata unui fenomen necunoscut. Publicul nu poate decat sa speculeze si, oricum, este prea devreme sa spunem care vor fi rezultatele acestui parteneriat, daca ele vor exista. Se prea poate ca, in final, aceasta colaborare sa se dovedeasca doar irosirea unor bani ai contribuabililor, de catre o modesta companie de start-up. Alternativa este ca, printr-un miracol, in posesia oamenilor chiar au intrat materiale nepamantene, care vor fi cumva implementate in tehnologia moderna. Evolutia evenimentelor ramane demna de atentie, indiferent in ce directie ar lua-o.