Administratia Nationala de Meteorologie a comunicat prognoza meteo pentru luna Noiembrie 2019, iar vestea asteptata este ca vine iarna. Chiar daca acum ne putem bucura de vreme ceva mai frumoasa, aceasta va lasa in scurt timp locul frigului in majoritatea regiunilor tarii. Meteorologii au anuntat ca weekendul 26-27 Octombrie 2019 a fost ultimul cu temperaturi blande. Specialistii estimeaza o racire accentuata si ploi in majoritatea regiunilor. Potrivit estimarilor realizate de specialisti, ultima luna a toamnei calendaristice aduce o racire drastica, mercurul din termometre urmand sa atinga valori ceva mai scazute in comparatie cu normalul acestei perioade. Totodata, ploile isi vor face din nou aparitia in cea mai mare parte a teritoriului, pe arii restranse acestea putand fi insotite de vant puternic si descarcari electrice. Incepand cu data de 3 Noiembrie 2019, valorile termice vor ajunge pana la 3 grade Celsius, prag neobisnuit pentru intervalul in care ne aflam. In ceea ce priveste cantitatile de precipitatii, acestea se anunta excedentare pe intreg teritoriul Romaniei, dar mai ales in jumatatea vestica a tarii.

Vremea se schimba radical: vine iarna!

Meteorologii au anuntat ca, incet, incet, vine si iarna, dar la pachet cu un vortex polar. De altfel, din data de 27 Octombrie 2019, vremea se schimba radical, iar temperaturile vor scadea cu 15 grade Celsius, informatie sustinuta de meteorologul Gabriela Bancila.
- Aceasta masa de aer cald persista de foarte multa vreme si a influentat multe tari din Europa. Luna aceasta a fost cea mai calda luna de octombrie din istoria masuratorilor meteorologice. In perioada urmatoare, vremea o sa aiba aspect specific sezonului rece. Scaderea valorilor termice va determina temperaturi normale, dar vom intampina un stres termic dupa aceasta vreme calduroasa. Temperaturile vor putea scadea cu 15 grade Celsius. Este o racire brusca, dar este normal pentru aceasta perioada, declara meteorologul Gabriela Bancila.
Vremea in Bucuresti in luna Noiembrie 2019 este mai degraba uscata (cu 46 mm de ploaie de-a lungul a 6 zile). Vremea este mai buna decat in luna anterioara deoarece in octombrie cad in medie 81 mm de precipitatii de-a lungul a 9 zile. Clima este suficient de rece in aceasta locatie in Noiembrie 2019, dar este acceptabila cand va imbracati adecvat. Temperaturile sunt pana la 13°C. Temperatura minima a sezonului este 7°C. Astfel, temperatura minima in Noiembrie 2019 in Bucuresti este 10°C. Retineti ca temperaturile normale pentru sezon sunt in contrast cu cele observate in Bucuresti in luna Noiembrie cu un record maxim de 24°C in 2010 si un record minim de -2°C in 2013. Vor fi aproximativ 3 zile cu temperaturi peste 18°C.

Vremea devine mai blanda in ultima parte a intervalului

De vesti ceva mai bune vom avea parte in ultima jumatate a intervalului prognozat, cand vremea se va mai indrepta, ajungand treptat la valori normale, pe intreg teritoriul tarii. Intre 18 si 25 Noiembrie 2019, mediile valorilor termice vor fi chiar mai ridicate decat cele specifice pentru aceasta perioada, in timp ce precipitatiile vor scadea sub pragul normal.