STIRI PE SURSE: Guvernul face DEZVALUIRI despre apa din Bucuresti: Apa bruta furnizata catre Apa Nova s-a incadrat in limitele prevazute de lege (Autor: Cristi Selaru)
Apa bruta furnizata de Administratia Bazinala Arges-Vedea catre Apa Nova s-a incadrat in limitele prevazute de lege, a declarat, luni, ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes.
- Desi am transmis doua comunicate clarificatoare privind calitatea apei brute furnizata de Administratia Bazinala Arges-Vedea catre operatorul Apa Nova, in care se arata foarte clar ca apa bruta se incadra in prevederile stabilite prin lege, in speta HG 100/2002, in spatiul public anumite persoane continua sa acuze nefondat Apele Romane si munca unor oameni care isi fac datoria cu responsabilitate. In situatia de fata, legata de apa bruta furnizata de Apa Nova s-au prelevat probe la priza de apa de la Crivina in data de 28 ianuarie 2019, ora 11:00, conform programarii. In urma analizelor in laborator, la indicatorul amoniu, valoarea inregistrata este 0,796 mg/l, iar limita recomandata este de 1 mg/l, iar limita maxima admisa este 1,5 mg/l. Ambele valori inregistrate, atat cea comunicata telefonic de Apa Nova, de 1,3 mg/l, cat si cea inregistrata de Administratia Bazinala Arges-Vedea, sunt sub limita maxima admisa, conform acestei Hotarari de Guvern, a spus Denes.