HOTNEWS: Primaria Sectorului 6 a publicat proiectele de reamenajare a promenadei de la Lacul Morii si a insulei: Plaja artificiala, pista de alergare si cinema in aer liber (Autoare: Catiusa Ivanov)
Primaria Sectorului 6 a afisat pe site studiile de fezabilitate pentru amenajarea promenadei de pe malul Lacului Morii si a insulei. Astfel, pe malul lacului se doreste amenajarea unei promenade de circa 2 km, pornind din zona Crangasi pana in dreptul insulei, ce va cuprinde o pista de alergare si un cinema in aer liber. In ceea ce priveste insula, acolo se doreste amenajarea unei plaje artificiale, a unui labirint cu apa, o zona dedicata practicarii sportului si o zona de terase. Valoarea celor doua proiecte este estimata la 30 milioane lei. Cele doua zone se afla in prezent in paragina.
- Prin modernizarea zonei de promenada Lacul Morii se doreste amenajarea unui perimetru de relaxare, ca o necesitate a zonei care se dovedeste a fi tot mai populata in ultima vreme. Proiectul propune realizarea unei circulatii pietonale (alei); dotarea cu o succesiune de elemente de mobilier urban; realizarea unui iluminat public ambiental eficient si in concordanța cu tematica; amplasarea unor grupuri statuare florale sau aranjamente florale ornamentale; realizarea unui sistem de supraveghere video; realizare spații de joaca, de sport si relaxare; realizare zona servicii alimentatie publica; reabilitare construcții existente (pontoane, cabina paza); realizare zona spectacole/cinema in aer liber, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

Promenada de la Lacul Morii in prezent

Promenada va avea o lungime de 2 km si o latime cuprinsa intre 6 si 6,5 m. Pe toata lungimea digului va exista o banda dedicata exclusiv celor care alearga. Valoarea totala a investitiei este estimata la 17, 3 milioane lei cu TVA inclus.

Simulare cum va arata promenada de pe malul lacului dupa reamenajare

In ceea ce priveste reamenajarea insulei de pe Lacul Morii, aleile vor fi refacute si vor fi amenajate patru zone dedicate: Intro Area, Beach Area, Sport Area si Gastro Area. Valoarea investitiei este estimata la aproximativ 13 milioane lei, TVA inclus.

Insula Lacul Morii in prezent

- Intro Area reprezinta zona prin care se intra â€" zona tampon. Aceasta zona te pregateste pentru ceea ce urmeaza sa gasesti pe Insula. Se intra pe sub o instalaÈ›ie de arcade ce seara se va remarca si prin jocul de lumini, intregind peisajul boem pe care il ofera apa si digul. Din aceasta zona se vor putea inchiria barcile, hidrobicicletele, paletele de tenis, baldachinele, sezlongurile. Tot aici se vor vinde si biletele cand vor fi evenimente. Vis -a-vis de aceasta zona vom avea un grup sanitar. Arcadele existente vor fi reconditionate, la fel si casutele pentru bilete/inchirieri si paza, se arata in studiul de fezabilitate. In Beach Area va fi amenajata plaja cu nisip cu zone pentru prosoape si sezlonguri.
- Poate fi atat un spatiu linistit si ferit de zgomot, perfect pentru promenada si pentru a admira peisajul, dar seara se poate transforma in spatiu de concert pe plaja. Aleile secundare, care vor fi din deck, vor lega diverse zone in care s-a imparțit Beach Area, zona de sezlonguri, zona de baldachine, zona de hamace si leagane, zona de instalatii urbane si zona de plaja unde se poate juca volei/tenis sau minifotbal. Se mai propun variante de relaxare precum zone de umbra cu leagane, hamace, baldachine, mai multe tipuri de sezlonguri. Tot in Beach Area va fi o zona amenajata cu un fileu pentru tenis/ volei si 2 porti pentru mini fotbal plus 4 mese de tenis de masa. Aleile secundare ce se regasesc in Beach Area se vor imbraca in lemn. In acesta zona vom regasi o zona cu o instalatie ce va umbri permanent, baldachine, instalatii decorative care pot fi luminate pe timp de noapte, labirintul din apa, scena. Va fi zona unde oamenii se pot delecta prin promenada admirand instalatii facute fie in colaborare cu universitatile de arhitectura/arte, fie cu alti artisti. Tot in aceasta zona se va gasi o constructie acoperita unde lumea poate sta la umbra, fie va putea gazdui ocazional workshop-uri (de gatit, mestesugarit, conferinte, cursuri etc), este deschisa zona in studiul de fezabilitate.

Simulare cum va arata insula dupa reamenajare

In Sport Area se va amenaja un skate / role park, street ball, terenuri de tenis si mini fotbal plus echipamente pentru gimnastica in aer liber. In Gastro Area vor fi amenajate 2 terase pe uscat plus o terasa extinsa pe ponto Terasele vor avea amenajari diferite pentru a satisface mai multe tipuri de clienti. Una dintre ele este propusa cu un concept modern, minimalist, iar cealalta din materiale mai brute, cu un aspect industrial. Terasa de pe ponton va tine de cea care a abordat o amenajare minimalista. Aceasta zona va fi in mare acoperita cu pietris, se mai arata in studiul de fezabilitate.

(Sursa: HotNews.ro)