Recent, a fost lansata oficial o bautura racoritoare indulcita cu stevie, fara zahar, fara aspartam si cu zero calorii. Bautura se numeste Green Cola Romania si este potrivita si pentru diabetici si pentru cei care sunt la dieta. La evenimentul lansarii au participat ca speakeri: dr Emilia Rusu, diabetolog si nutritionist la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti si Periklis Vieneris, fondatorul Green Cola.
Ceea ce diferentiaza aceasta bautura de toate celelalte similare de pe piata este inovatia si reteta unica. Green Cola este prima bautura racoritoare cu gust de cola, intr-o formula green ce reuneste ingrediente de origine naturala, indulcitori pe baza de stevia, cafeina naturala din boabe de cafea verde, fara zahar, aspartam, acid fosforic sau conservanti si cu zero calorii. Green Cola se adreseaza celor care vor sa se bucure de acelasi gust cunoscut de cola, dar care fac alegeri alimentare mai usor de incadrat intr-un stil de viata sanatos. Ceea ce diferentiaza aceasta bautura de toate celelalte similare de pe piata este inovatia si reteta unica. Inovatia bauturii racoritoare Green Cola este oferita de indulcitorul de origine naturala, stevia. Stevia a devenit populara in mancaruri si bauturi ca o alternativa la zahar. Zaharul contine carbohidrati si 4 calorii pe gram, iar stevia are 0 calorii si nu are carbohidrati, indiferent de cantitatea consumata. Deoarece nu influenteaza deloc indicele glicemic sau aportul de glucide, stevia este potrivita si pentru persoanele ce sufera de diabet zaharat.

Beneficiile steviei:

- Reprezinta o alternativa pentru persoanele care doresc sa isi mentina sau sa scada greutatea;
- Ajuta digestia si functiile gastrointestinale;
- Imbunatateste capacitatea de concentrare si combate starea de oboseala;
- Are zero impact asupra indexului glicemic (I.G.) si a incarcaturii glicemice.
- In medie, 21.3% din populatia Romaniei este obeza, iar o treime este supraponderala. De-a lungul anilor, cresterea prevalentei este semnificativa: cu 14% fata de anii 1990, fapt alarmant ce ar trebui sa ne puna pe ganduri. Principalele alimente ce nu lipsesc niciodata de pe masa romanilor sunt painea, bauturile carbogazoase, deci carbohidratii. Un stil de viata sanatos, activitatea fizica zilnica, dar si alimentele sau bauturile alternative ce nu contin ingrediente nesanatoase pot fi pilonii de sustinere a unei vieti lungi si fara probleme de sanatate. De exemplu, stevia este o alternativa potrivita pentru a reduce consumul de zahar, fapt ce ajuta la reducerea si prevenirea obezitatii, dar si la atingerea obiectivelor de gestionare a greutatii, spune dr. Emilia Rusu, specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, Bucuresti.
Green Cola nu contine acid fosforic. Acesta este folosit in industria alimentara si se regaseste in majoritatea bauturilor racoritoare. Consumul indelungat de acid fosforic cauzeaza pierderea de calciu si fragilizarea oaselorĂ‚Â³. Potrivit unui studiu american, femeile care obisnuiesc sa bea bauturi care contin acid fosforic au o densitate osoasa mai mica cu 5% decat femeile care nu consuma asa ceva.
Aspartamul este un indulcitor artificial, produs in urma unui proces chimic, care se regaseste in numeroase alimente pe care le consumam in fiecare zi. De cele mai multe ori, acesta este folosit ca un inlocuitor al zaharului. Aspartamul contine metanol, fenilalanina si acid aspartic, compusi care, consumati in cantitati mari pe termen indelungat, pot duce la probleme cardiace, neurologice, gastrointestinale, etc.
Singura sursa de cafeina din Green Cola o reprezinta boabele de cafea verde.
Acest lucru inseamna ca acidul clorogenic (substanta naturala cu multe beneficii asupra sanatatii) din cafea nu este diminuat prin prajire, ci se mentine in starea sa naturala, benefica pentru organism.