Afla cum poti pregati chiar tu cozonacul lui Chef Scarlatescu

estiri.ro - Stiri

Cauta in



RSS
 Stiri / Actualitate / Social
Afla cum poti pregati chiar tu cozonacul lui Chef Scarlatescu
Afla cum poti pregati chiar tu cozonacul lui Chef Scarlatescu
Dulce si Ceva in Plus ne propune desertul traditional romanesc - Cozonacul - pregatit dupa reteta lui Chef Scarlatescu
Cum Craciunul se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus ne propune desertul traditional romanesc - Cozonacul- pregatit dupa reteta lui Chef Scarlatescu. Dupa cum probabil stiti, juratul din cadrul emisiunilor cu profil culinar, gateste ireprosabil, fiind unul dintre cei mai apreciati Chefi din Romania.
Acesta a impresionat intotdeauna prin standardele ridicate in ceea ce priveste preparatele ce ii poarta semnatura. Cei care au avut ocazia sa le deguste si au fost incantati de ele, vor fi surprinsi si de gustul inegalabil al acestui desert de sarbatoare.
Pregatit dupa o reteta speciala, dar care pastreaza totodata gustul autentic romanesc, acest cozonac pufos si delicios va fi unul care va disparea repede de pe masa de sarbatori.


Iata cum se pregateste:


Ingrediente:

1 kg faina
250 gr zahar
450gr lapte
5 oua
60 gr drojdie
300 gr unt Belgian
500gr nuca
200gr rahat
150 gr ciocolata belgiana
30gr portocala confiata
30 gr coaja de lamaie

Mod de preparare:

1.Amestecam drojdia cu 100 ml lapte si trei linguri cu faina si lasam compozitia sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul.
2. Laptele se fierbe impreuna cu zaharul, apoi se amesteca pana se dizolva.
3. Galbenusurile se freaca cu praful de sare.
4. Punem faina intr-un vas si turnam pe rand, amestecand: galbenusurile, laptele impreuna cu zaharul topit si untul, portocala confiata. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen, consistent si elastic.
5. Compozitia astfel obtinuta se lasa la dospit circa o ora.
6. Luam apoi o bucata de aluat, o intindem bine, punem peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si o rulam. Rulada obtinuta o sectionam in doua pe lungimea sa si cele doua parti astfel obtinute le impletim si le ungem cu ou.
7. Se pun apoi intr-o forma tapetata in prealabil cu unt si faina si le lasam la dospit aproximativ doua ore.
8. Cand aluatul a crescut dam tava la cuptor pentru circa 45 de minute - 1 ora la 160 grade.
Daca esti o persoana ocupata si nu prea ai timp sa faci cozonaci, avem o veste buna! Il poti comanda online de pe cozonac.dulcesicevainplus.ro. Si nu-ti face probleme. Nimeni nu va sti ca nu l-ai facut chiar tu!
Nu iti place cozonacul sau vrei sa-ti surpinzi familia cu un alt desert anul acesta? Ce zici de un tort un pic altfel? Mousse-ul de ciocolata alba cu alune caramelizate este un desert cu aspect si gust spectaculos. Decorat in spiritul sarbatorilor de iarna, acest tortul va aduce cu siguranta multe zambete pe chipul celor dragi! Arunca o privire pe www.dulcesicevainplus.ro si inspira-te!
(Luni 11.12.2017 15:30, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Muraturile din Itesti, la mare cautare la mare cautare la targul din curtea MTR (11.04.2021)
Valentin Dinca: Paine neagra cu seminte si paine cu malai, la standul lui Valentin Dinca (11.04.2021)
Maria Banica: Telemea de oaie, branza de burduf si urda sarata, la targul din curtea MTR (03.04.2021)
Marin Constantin din Dambovita: Avem suc de aronia, sirop de trandafiri si plante aromatice (03.04.2021)
Caruta cu Gogosi: limonada, porumb fert, porumb copt si gogosele, la targul din curtea MTR (28.03.2021)
Muraturi din pepeni taiati felii si porumb fiert, la standul Camara din Itesti (28.03.2021)
Politistii bucuresteni fac cercetari in cazul unui geam al unei masini (14.03.2021)
Gheorghe Morosan i-a tinut ostatici si ucis pe cei doi muncitori (03.03.2021)
Care sunt efectele colaterale ale statului acasa? (28.01.2021)
24 iauarie a ramas in istotie drept ziua in care s-a infaptuit Mica Unire sau Unirea Principatelor Romane (24.01.2021)
 CURS VALUTAR
Vineri 16.04.2021
1 EUR 4.9243 lei -0.00%
1 USD 4.1120 lei +0.02%
1 HUF 0.0136 lei -0.54%
1 RUB 0.0543 lei +1.31%
1 BGN 2.5177 lei -0.00%
1 MDL 0.2303 lei -0.04%
1 Gr. AUR 233.8266 lei +1.21%
Toate valutele
Vineri 16.04.2021, BNR
Interviu / Exclusiv
Paula Tudor: Mi se pare ca tablourile pe care le pictez in ultimul timp nu-mi apartin, mi-au fost daruite de cineva!

Paula Tudor: Mi se pare ca tablourile pe care le pictez in ultimul timp nu-mi apartin, mi-au fost daruite de cineva!

Ultimele cautari
tenis club campionantena 1 pitesti batut pana a murit
14 07 2010 buftea cozma bogdan
ceai penrtu intepaturi la inima dureri de cap
ceai penrtu intepaturi la inima dureri de cap
luca
crasna luka a a
pro
vreau
anasi costel comuna bogata judetul bacau
accident salaj crasna 02 01 2010 lukacs zoltan
Top cautari
rezultate
lista
telefonul telespectatorului la protv
accidente rutiere 2010 cluj bihor
antena
accident
pro
isj satu mare posturi propuse pentru restrangere
rezultate titularizare educatoare bucuresti 2011
raluca
Reteaua de siteuri

© 2002 - 2021 estiri.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro
Pagina generata in 0.1460 sec.