Tsilivi este o localitate situata pe coasta nord-estica a Insulei Zakynthos, la 9 km de aeroport si 6 km de capitala insulei Zakynthos. Atmosfera prietenoasa, frumusetea naturala a zonei si posibilitatile de distractie fac din Tsilivi o statiune perfecta pentru turistii de toate varstele, familii, cupluri si grupuri de prieteni. Plaja de nisip coboara lin in apa, din acest motiv fiind o locatie perfecta pentru copii si pentru inotatorii nu foarte experimentati.
In Tsilivi sunt numeroare taverne, restaurante si baruri care indeplinesc gusturile tuturor. Multe dintre acestea sunt afaceri de familie cu servicii si o atmosfera foarte prieteneasca si ospitaliera. Viata de noapte din Tsilivi este foarte apreciata, fiind o alternativa mai sofisticata la aglomeratia din Lagana.

amfostacolo.ro informeaza: Tsilivi - o statiune pentru toate gusturile

Pentru ca am avut un sejur de vis in Zakynthos, nu puteam sa nu va spun cateva vorbe si despre statiunea in care am petrecut o saptamana minunata: Planos-Tsilivi.
Desi pe harta sunt doua localitati distincte, ele sunt una in continuarea celeilalte, asa ca o sa le prezint impreuna.
Tsilivi este o localitate aflata la 7 km de capitala insulei, Zante, si are o strada principala, pe care sunt concentrate cele mai multe puncte de atractie. Din aceasta strada principala puteti ajunge la mare pe una din multele stradute pline de flori si palmieri.
Tsilivi este o statiune pentru toate gusturile, aici veti gasi ziua liniste si seara un pic de agitatie, magazine mari pline cu suveniruri, magazine de haine si incaltaminte, supermarketuri mari, taverne, baruri si fast-food-uri.
Dar cel mai important, veti gasi o plaja minunata si o apa de un albastru superb.
Plaja din statiunea Tsilivi este lunga de 3-4 km si difera foarte mult dintr-un loc in altul, asa ca va sfatuiesc ca inainte sa va hotarati unde va veti petrece ziua, sa va plimbati un pic, pentru a fi siguri ca ati ales locul perfect pentru voi.
In partea stanga, partea din Planos, plaja este destul de ingusta si cu nisip mai batatorit.
Daca iesiti pe plaja in Planos si o luati spre stanga exista o faleza amenajata, care duce pana in port. Pe marginea falezei plaja se ingusteaza mult si nu este amenajata cu sezlonguri. Desi atunci cand ajungi in port ai impresia ca plaja se termina, daca mai mergeti cateva sute de metri veti descoperi mai multe golfuri frumoase, cu plaja amenajata cu sezlonguri si umbrele. Tot aici este si un bar frumos amenajat.
Daca o veti lua in partea dreapta, plaja se lateste tot mai tare, iar nisipul este tot mai fin. Desi plaja este amenajata cu sezlonguri si umbrele, in cea mai mare parte, exista intre acestea locuri largi unde puteti sta cu prosopul fara probleme. Totul este sa aveti umbrela, pentru ca la inceputul lunii iunie era deja foarte cald. Daca nu vreti sa carati umbrela de acasa, puteti sa o cumparati de acolo, o sa gasiti in orice magazin si costa intre 7 si 9 euro.
Pe plaja, din loc in loc, exista mai multe centre pentru sporturile de apa si multe baruri, de la care puteti cumpara atat bautura, cat si mancare.
O sa va spun cateva preturi de la barul in fata caruia am stat noi (Life Time), ca sa va faceti o idee, desi este posibil ca in plin sezon ele sa mai creasca putin.
-cafe-frappe: simplu-2,5 euro; cu inghetata -3 euro; cu Baileys-3,5 euro
-bere 2-3 euro
-suc - 1,5 euro
-inghetata: o cupa - 2 euro, 2 cupe - 2,5 euro; 3 cupe -3,5 euro
-pizza 5-7 euro
-jacket potatoes (cartof copt, taiat pe lung si dat la cuptor cu diferite umpluturi: branza, branza si sunca - excelent) - 4 euro
-burgeri- 5-6 euro
-iaurt cu miere-2,5 euro.

Pretul sezlongurilor este de 6 euro (doua sezlonguri si o umbrela), iar in fata la Life Time acestea costau 5 euro.
Pe plaja din loc in loc gasiti dusuri, cabine de schimb si toalete.
Apa marii a fost calda, extraordinar de limpede si de curata. Pe fundul marii este nisip, doar la intrarea in apa este un prag de pietre, care are cam 1 metru, dar sunt pietre plate, care nu deranjeaza cu nimic atunci cand calci pe ele. Totusi exista locuri in care nu sunt pietre deloc in apa.
Intrarea in apa este extrem de lina, trebuie sa mergi mult pana ajungi la apa mai adanca.

Piscine
Daca totusi nu vreti sa mergeti pana la plaja, trebuie sa stiti ca veti gasi in statiune multe piscine (ale hotelurilor) care ofera sezlonguri gratuit. Banuiesc ca se bucura daca faci o minima consumatie.

Magazine
Atat pe strada principala, cat si pe stradutele mai mici, care sunt perpendiculare pe mare, este imposibil sa nu gasiti un magazin.
Magazinele de suveniruri sunt nenumarate, aici gasiti multe lucruri frumoase, si chiar daca nu vreti sa cumparati nimic, va sfatuiesc macar sa intrati sa va uitati.
Supermarket-urile iarasi sunt foarte multe si foarte bine aprovizionate, gasiti in ele de toate, de la mancare pana la cosmetice.

Preturile sunt mai mari decat la noi, dar nu sunt totusi exagerate. Apa plata era 1,6 euro baxul (6 sticle de 1,5 litri), cand am ajuns noi, dar in ultimele zile am vazut la toate magazinele cu 1,35, euro, iaurt 1 euro, Fanta de 1,5 l -1,5 euro, bere Stella am gasit si cu 0,65 euro, berea Mythos-1 euro.
In Tsilivi (partea dinspre Zante), exista si un supermarket Dia, foarte mare si bine aprovizionat.
Insa noua cele mai bune preturi ni s-au parut la supermarketul Gaitanos, care este undeva pe strada principala, pe partea stanga cum mergi dinspre Planos spre Tsilivi.
Bineinteles ca din statiune nu lipsesc nici magazinele de imbracaminte si incaltaminte, acestea le gasiti pe strada principala.
Baruri. Strada principala este plina de baruri, care se intrec in metode de atragere a clientilor.
In fata fiecarui bar o sa vedeti cate unul sau mai multi animatori (animatoare), care danseaza si care te invita inauntru.
Toata strada principala rasuna de muzica buna, care iti creeaza o stare de buna dispozitie.
Multe baruri au seara diverse programe (care sunt afisate din timp pe niste panouri): unii aveau seara Michael Jackson, altii seara Elvis Presley.