Ziua Internationala a copilului este un motiv de sarbatoare atat pentru cei mici, cat si pentru parintii lor. Va prezentam o lista cu evenimente dedicate zilei de 1 iunie.

- Bookfest Junior, intre 1 - 5 iunie 2016
Intre 1 si 5 iunie are loc Bookfest Junior 2016, un program de evenimente special conceput pentru copii si adolescenti. Acesta este o ocazie ca micii cititori sa intalneasca scriitori si ilustratori de carte. Timp de patru zile vor fi organizate peste 40 de evenimente, lansari de carte pentru copii si adolescenti, intalniri cu autori, ateliere de desenat si povestit, concursuri de creatie literara, proiectie de filme de animatie si teatru de papusi. Vizitatorii sunt asteptati cu reduceri intre 20% si 70% la cartile pentru copii si adolescenti si multe alte surprize, cadouri si tombole cu premii.

- Desen cu creta pe asfalt, la BNR
Intre orele 15:00 - 17:00, copiii isi pot transpune imaginatia pe asfalt, la Biblioteca Nationala a Romaniei.

- Concert special la Sala Radio de ZIUA COPILULUI 2016
Orchestra de Camera Radio si Corup de Copii Radio se vor reuni pe scena, incepand cu ora 19:00, alaturi de tanara violonista Maria Marica, laureata a numeroase competitii nationale.

- Acces gratuit pentru copii la Muzeul Antipa din Bucuresti
Copiii cu varste de pana la 18 ani vor avea acces gratuit in expozitia permanenta a Muzeului National de Istorie Naturala Grigore Antipa. Muzeul isi va deschide miercuri portile la ora 10:00 iar pana la ora 20:00 cei mici se vor putea distra, dar vor si invata o multime de lucruri noi despre animalele din intreaga lume.

- 5 zile de sarbatoare la Muzeul Satului
Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti sarbatoreste Ziua internationala a copilului, in perioada 1 - 5 iunie, cei mici fiind asteptati sa petreaca momente de neuitat in ambianta speciala a satului de la sosea.

- Dan Perjovschi intr-un spectacol unplugged cu trupa AD HOC, la Sibiu
Artistul vizual Dan Perjovschi va desena cu si pentru copii, de 1 iunie, la Libraria Habitus din Sibiu, intr-un spectacol unplugged cu trupa AD HOC.
Sursa: ANTENA 3