Adevarul: Scoala altfel, la Muzeul Dunarii de Jos. Peste 3.500 de elevi, la ateliere de modelat in lut si incondeiat oua (Autoare: Ionela Stanila)
Ca in fiecare primavara, Muzeul Dunarii de Jos a fost implicat in organizarea programului national Scoala altfel - Sa stii mai multe, sa fii mai bun!, aflat la a cincea editie.
Saptamana consacrata activitatilor de educatie nonformala a constat in organizarea unui program atractiv si diversificat de activitati, focalizat pe invatarea altfel decat in timpul programului scolar traditional. Astfel, timp de cinci zile pragul Muzeului Dunarii de Jos a fost trecut de peste 3.500 de vizitatori, majoritatea fiind elevi de la unitati de invatamant din Calarasi si satele invecinate, dar si din Judetele Ialomita, Constanta sau municipiul Bucuresti. Pe langa expozitiile de baza, Evolutia comunitatilor umane la Dunarea de Jos sau Gospodaria Taraneasca in Valea Dunarii, au fost deschise cu aceasta ocazie doua expozitii temporare, Clipe - ceasuri si pendule si Omul - lutul - lemnul, expozitie de recipiente traditionale pentru baut.

Secretele mesterilor populari

Atelierul de modelaj in lut, coordonat de Victor Grigore, Elena Paraschiv si Sorina Nedelcu, atelierul Sa confectionam, sa ne jucam, coordonat de Anisoara Toparceanu, Andreea Parnic si Roberta Gabudeanu, sau atelierul de incondeiat oua, coordonat de Virginia Oana, cu participarea mesterilor populari din Bucovina, Aurica si Marinela Aneci, au fost foarte apreciate de toti participantii care au avut ocazia sa-si realizeze propriile lucrari.
- Prin activitatile realizate si prin numarul mare de participanti, credem ca Muzeul Dunarii de Jos a constituit un punct de atractie important pe harta acestui program. Pentru aceasta va multumim si va asiguram ca portile noastre vor fi intotdeauna deschise, a precizat Marian Neagu, managerul Muzeului Dunarii de Jos din Calarasi.