Senatorul Pop Liviu Marian a sustinut o declaratie politica, intitulata: Aroganta caragialeasca. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Dupa modelul La placinte inainte, argatii Guvernului Boc cauta acum, prin orice mijloace, sa atraga capital politic si electoral, depasind limita bunului simt si asumandu-si merite ce nu li se cuvin.
Nu e nimic nou, lumea politica a fost martora de-a lungul istoriei la multa impostura, dar asta nu inseamna ca nu trebuie amendata atunci cand isi face simtita prezenta.
Asa cum, probabil, stiti a fost votat proiectul de lege care face dreptate cadrelor didactice, proiect al carui initiator sunt, si care are ca obiect de reglementare plata diferentelor salariale cuvenite personalului didactic din invatamantul de stat, pentru perioada octombrie 2008 -13 mai 2011.
Culmea este ca, astazi, chiar cei care in aceeasi perioada au umilit cadrele didactice, onorabilii care au sustinut nedreptatile, discriminarile si debandada din salarizare a unor categorii socio-profesionale sub umbrela mitului austeritatii, care au taiat fara mila pensii si salarii se lauda cu aceasta lege.
Doamna deputat Raluca Turcan a prins glas si foarte senina ne spunea deunazi ca portocaliii PNL-isti au sustinut fara echivoc aceasta propunere legislativa si ca acum, zice d-na deputat Raluca Turcan:
- Cadrele didactice au o baza legala care le ofera siguranta ca vor putea beneficia de restantele salariale in perioada urmatoare.
- Putintica onoare, aveti stimabililor?, fiindca dincolo de atitudinea caragialeasca a situatiei, tocmai dumneavoastra va permiteti sa vorbiti despre eliminarea discriminarilor in sistem, despre legalitate cand ati fost partasi la multe ilegalitati la vremearespectiva?
Daca memoria va joaca feste, va reamintesc faptul ca Guvernul Boc a fost cel care a amanat termenele si a modificat modul in care cadrele didactice urmau sa beneficieze de drepturile care li se cuveneau.
Spre deosebire de tandemul Boc-Basescu, pentru Guvernul PSD, pentru parlamentarii social-democrati cadrele didactice au fost si vor reprezenta mereu o prioritate, o mandrie si o responsabilitate.
Va reamintesc, de asemenea, ca singurul care a restituit drepturile salariale si a reintregit salariile bugetarilor a fost Guvernul Ponta, astfel incat veniturile au revenit la nivelul de dinaintea taierilor de 25% executate de guvernarea Basescu â€" Udreaâ€" Boc in 2010.
Asta nu e o lauda, nu e goana dupa capital electoral, este recunoasterea unor merite, restabilirea unui adevar, reabilitarea unei erori.
Este pur bun-simt pana la urma, unul care trebuie la randul sau reintegrat in politica, mai ales in randul celor care ne dovedesc cu fiecare ocazie ca l-au pierdut demult si ca nu sunt semne sa-l mai regaseasca.