Romanii care doresc sa beneficieze de un sejur de 6 - 10 zile de refacere si intretinere a sanatatii pot opta pentru oferta Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania, care a lansat programele O saptamana de refacere”, Hai la bai!”, Decada balneara” si Wellness balnear”. Iata cat te costa si in ce statiuni te poti caza!

Â'O saptamana de refacereÂ'

Varianta cu mic dejun

Servicii incluse â€" 6 nopti cazare cu mic dejun, 2 proceduri pe zi, tariful este valabil pentru o singura persoana pe loc in camera dubla. La un hotel de doua stele vei plati 330 lei/persoana/loc, la un hotel de trei stele sejurul te va costa 360 lei/persoana/loc. Agentiile de turism percep un comision de 10%. Daca optezi pentru un hotel de doua stele, agentia va primi un comision de 33 de lei. Daca doresti cazare la un hotel de trei stele, la agentia de turism vei plati 36 de lei.

Varianta cu demipensiune

Servicii incluse - 6 nopti cazare cu mic dejun, 2 proceduri pe zi, tariful este valabil pentru o singura persoana pe loc in camera dubla. Practic, vorbim despre aceleasi servicii, dar cu demipensiune pe durata intregului sejur. Un loc intr-un hotel de doua stele te va costa 470 lei, iar intr-un hotel de trei stele â€" 540 lei. Agentiile de turism vor primi un comision de 15% - 70 de lei, respectiv 81 de lei pentru cazare la hoteluri de doua si trei stele.
Pana in prezent, hotelurile care s-au inscris in program sunt din Baile Felix, Baile Herculane, Baile Olanesti, Baile Tusnad, Calimanesti Caciulata, Covasna, Lacul Sarat, Moneasa, Pucioasa, Sinaia, Slanic Moldova, Tusnad, Vatra Dornei, Sovata.


Â'Decada balnearaÂ'


Servicii incluse: zece zile sejur si noua nopti de cazare, pensiune completa, minimum sapte zile de tratament cu cate doua proceduri pe zi. Un loc intr-un hotel de doua stele te va costa 710 lei de persoana, iar la un hotel de trei stele vei plati 830 lei de persoana. Agentiile de turism percep un comision fix, de 60 de lei, indiferent de categoria hotelului. Pachetul de servicii cuprinde o consultatie medicala, la sosire, de aceea sunt necesare recomandarea medicala, adeverinta de plata a asigurarilor de sanatate sau copia talonului de pensie. Pana in prezent, s-au inscris hoteluri din Baile Felix, Baile Herculane, Baile Olanesti, Baile Tusnad, Calimanesti Caciulata, Covasna, Lacul Sarat, Moneasa, Pucioasa, Sinaia, Slanic Moldova, Tusnad, Vatra Dornei, Sovata.

Â'Hai la bai!Â'

Servicii incluse: sase zile (cinci nopti de cazare cu pensiune completa) 2 proceduri pe zi, 5 zile de tratament. Un loc intr-un hotel de doua stele te costa 625 lei de persoana, iar comisionul agentiei este de 85 de lei. Daca optezi pentru un loc intr-un hotel de trei stele, te va costa 750 lei de persoana si vei plati un comision pentru agentia de turism de 100 de lei. Pana in prezent, in program s-au inscris hoteluri din Baile Felix, Baile Herculane, Baile Olanesti, Buzias, Calimanesti Caciulata, Lacul Sarat, Moneasa, Pucioasa, Sinaia, Slanic Moldova, Vatra Dornei, Covasna, Sovata.

Â'Wellness balnearÂ'

Servicii incluse: trei nopti cazare, doua zile cu demi-pensiune, o masa festiva, acces la piscina, sauna, sala de sport, 2 proceduri tip wellness: masaj sau sedinta de intretinere faciala/cosmetica. Cazarea se face la hoteluri de trei stele unde vei plati 625 lei de persoana. Comisionul agentiei va fi de 85 de lei. La un hotel de patru stele, vei achita 650 de lei si un comision de 85 de lei pentru agentia de turism. Pana in prezent s-au inscris in program hoteluri din statiunile Baile Herculane, Baile Olanesti, Baile Tusnad, Covasna, Slanic Moldova, Vatra Dornei, Baile Govora.

Ai nevoie de recomandare de la medic!

Pentru a beneficia de programele O saptamana de refacere”, Hai la bai!”, Decada balneara” si Wellness balnear” ai nevoie de o recomandare de la medicul de familie sau specialist, de dovada platii asigurarilor de sanatate sau de o copie a talonului de pensie.
Inainte de a face vreo alegere, verifica situatia disponibilitatii locurilor si perioada de valabilitate a ofertei. Ofertele se pot procura de la orice agentie de turism din tara sau direct de la prestator. Biletul de vacanta poate fi cumparat numai cu plata integrala, prin intermediul agentiilor de turism membre ANAT din tara. Orice modificare a rezervarii anuleaza reducerea.

Care sunt proprietatile apelor termale

Apele termale de la Baile Felix sunt recunoscute international pentru puterile lor vindecatoare.
Izvorul termal este un izvor natural, iar temperatura apei depaseste temperatura medie a aerului. Apele termale iau nastere la diferite adancimi in regiunile cu activitate vulcanica, unde apa incalzita si imbogatita cu saruri minerale ajunge la suprafata. Dupa continutul apei, un izvor termal poate fi cu apa sulfuroasa, cu apa clorurata, carbonatata, izvor cu ape radioactive si izvor mineral cu apa rece.