ele.ro: Ejacularea feminina: mit sau realitate?
Ejacularea feminina este o curiozitate sexuala, un subiect tabu si putin cunoscut. Stii in ce circumstante apare ea? Oare toate femeile pot fi femei-fantana? Este acest fenomen sinonimul orgasmului puternic? Iata raspunsurile la aceste curiozitati!

Ce este ejacularea feminina?

Ejacularea feminina nu este un mit. In prezent, se stie ca acest fenomen este real si consta in expulzarea de jeturi lichide prin uretra in timpul actului sexual. Cantitatea acestui lichid este variabila: de la 5 la 200 mL, adica de la cateva picaturi pana la echivalentul unui pahar mare.

Desi subiectul ejacularii feminine a fost uitat in cursul ultimelor 2 secole, existenta sa a fost recunoscuta fara nicio indoiala inca din Antichitate. In India, cu doua mii de ani inaintea erei noastre, tantrismul vedea in acest fenomen o realizare divina. Ejacularea feminina era considerata in acele timpuri ca ceva cvasi-sacru, era implinirea uniunii sexuale.

Este ea sinonima cu orgasmul?

Cand ne referim la placerea sexuala nu ne gandim neaparat la ejacularea feminina. Pot exista orgasme foarte puternice, dar fara expulzare de lichid. Unele femei ejaculeaza la fiecare raport, altele niciodata. Exista si cazul invers, in care ejacularea se produce fara orgasm.

Toate femeile pot ejacula?

Majoritatea femeilor are capacitatea de a ejacula, insa acest fenomen nu este obligatoriu pentru a avea o viata sexuala reusita. In realitate, desi capacitatea exista, multe femei nu ejaculeaza. In cazuri rare, cauza ejacularii poate avea origini fiziologice: muschiul pubo-coccigian este slabit, in general din cauza unei interventii chirurgicale. Insa, in majoritatea cazurilor, ejacularea nu apare deoarece femeia nu cunoaste orgasmul sau este rusinoasa.

Care este compozitia lichidului expulzat?

Lichidul eliminat sub forma de jet este incolor, transparent, de consistenta apoasa, fara miros si usor sarat. Analiza chimica releva prezenta enzimelor prostatice (in special fosfataze prostatice). Mai pe intelesul tuturor: este un lichid asemanator ca si compozitie cu cel masculin, dar fara spermatozoizi! In niciun caz lichidul ejaculat nu este urina, deoarece aceasta are un pH mai ridicat si contine deseuri eliminate de rinichi (uree, creatinina). Acest lichid ejaculat nu are nimic de-a face nici cu lichidul de lubrifiere vaginala secretat la inceputul raportului sexual, si nici cu lubrifierea vulvara datorata glandelor Bartholin.

Cum reactioneaza barbatii la acest fenomen?

Nu toti barbatii reactioneaza la fel cand vine vorba de ejacularea feminina. Unii dintre ei sunt dezgustati si nu ezita sa spuna ce gandesc, ranind astfel femeia si creandu-i un sentiment de respingere care dauneaza cuplului. Altii sunt speriati, nu stiu ce sa creada. Mai exista si categoria acelora care vad in ejacularea partenerei incoronarea eforturilor lor, este o forma de recompensa.

Cum apare ejacularea feminina?

Ejacularea feminina ia nastere din prostata feminina. Ei bine, da, si femeile au prostata! Si la ele, prostata inconjoara uretra, la fel ca si la barbat. De asemenea, ea este constituita tot din tesuturi erectile, din mici glande (glandele Skene) care secreta un lichid, si din canale excretoare care au contact cu uretra.
Rezultatul: in cursul ejacularii, suscitata adesea de placerea sexuala, lichidul secretat este expulzat gratie contractiei muschilor pubo-coccigieni, sub forma de jeturi.

Ejacularea feminina are vreo functie fiziologica?

Nu, ejacularea feminina nu are vreun rol biologic. Ea nu mareste sansele de fecundatie, asa cum cred unii oameni. In schimb, ea consolideaza relatia de cuplu si este asociata cu o incidenta scazuta a cistitelor . Deci, femeile care ejaculeaza regulat sufera mai putine infectii urinare .