AGERPRES: STIRILE AMIEZII BUCURESTI - 29 DECEMBRIE 2014
- Politia a dispus masura preventiva de inchidere sau restrictionare a circulatiei rutiere pe sectoarele de drum care au devenit impracticabile temporar din cauza viscolului si a zapezii, informeaza MAI.
- Operatorii de deszapezire au imprastiat material antiderapant si au pluguit zapada pe arterele principale ale Capitalei (cu trafic RATB, obiective sociale, institutii publice etc.) cu 322 de utilaje, iar peste 1.000 de angajati ai serviciilor de curatenie au indepartat manual zapada din statiile RATB, refugiile de tramvai, rigole si treceri de pietoni.
- Angajatii MAI au intervenit duminica noapte pentru salvarea mai multor vieti omenesti si in prezent sunt in teren peste 16.200 de pompieri, jandarmi, politisti si alti angajati ai autoritatilor locale care actioneaza pentru eliminarea si prevenirea efectelor nedorite cauzate de vremea nefavorabila, a spus luni Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al MAI.
- Femeia gasita in padurea Baneasa a fost transportata la spitalul Elias, unde este asistata medical, a informat luni Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti.
- Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind numirea general-locotenentului cu trei stele Nicolae-Ionel Ciuca in functia de sef al Statului Major, incepand cu data de 1 ianuarie 2015, informeaza Administratia Prezidentiala.
- Presedintele Klaus Iohannis discuta cu ministrii Internelor, Apararii Nationale si Afacerilor Externe, domeniile de care acesta este direct responsabil, a declarat luni pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al sefului statului, Tatiana Niculescu-Bran.
- Premierul Victor Ponta i-a cerut luni vicepremierului Gabriel Oprea, la inceputul sedintei Guvernului, sa coordoneze in continuare toate actiunile, astfel incat perioada intemperiilor sa fie trecuta cu bine.
- Aproape 250 de infractiuni au fost constatate si peste 4.100 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate de politisti, duminica, in urma activitatilor desfasurate pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale, informeaza luni un comunicat de presa al IGPR.