Pandurii Targu Jiu a pus accent pe pregatirea fizica in primele zile ale stagiului din Antalya. De astazi incep si jocurile de verificare, primul adversar fiind codasa din 2. Bundesliga, Karlsruher SC.
Gorjenii asuda din greu pe terenurile din cadrul complexului Arcadia (Belek), acolo unde sunt cantonati de cinci zile, intr-un prim stagiu dedicat pregatirii fizice. Doar in ultimele sedinte pandurii au vazut si mingea pentru a face trecerea catre jocurile amicale. Tot lotul deplasat in Turcia de Pandurii este apt, intrand in programul normal si accidentatii Viera, Maxim si Batin. "Le voi mai arunca si mingea din cand in cand! E o perioada mai grea pentru ei, dar asta este. Stiu ca trebuie sa treaca cu bine de ea. Sper ca in zilele urmatoare sa facem mai mult cu mingea pentru ca vor veni si meciurile amicale la finalul acestei saptamani. Am stiut ca acesta va fi programul de la inceput si ca vom face mai mult antrenamente fizice si mai
putine jocuri amicale", a declarat Petre Grigoras pentru site-ul oficial al clubului.
Vantul rece este cel mai temut adversar al pandurilor in aceasta perioada, insa este un "stimulent" bun pentru alergari. "Pregatirea decurge foarte bine, sunt conditii bune, chiar daca mai bate vantul. Problema asta e si in Romania, dar alergam mai mult si ne incalzim. Vrem sa ne pregatim bine aici si sa continuam parcursul bun din tur si poate sa urcam mai sus", a spus Adrian Rusu.
Pandurii Targu Jiu incepe astazi seria jocurilor amicale, intalnind, de la ora 16.00, ultima clasata din 2. Bundesliga, Karlsruher SC, echipa romanilor Andrei Cristea si Ionut Rada.

Gorjenii au bugetul asigurat

Desi este criza, pandurii nu o duc rau. Presedintele Consiliului de Administratie al gruparii gorjene, Marin Condescu, a anuntat ca echipa are bugetul asigurat pentru urmatoarele 18 luni. Pe langa cotizatiile colosilor energetici din Gorj, SNLO, CE Rovinari si CE Turceni, si drepturile TV, Pandurii a obtinut bani frumosi si din vanzarea jucatorilor. Circa doua milioane de euro au incasat gorjenii in ultimul an pentru transferurile lui Gabi Matei (600.000 de euro) si Vlad Chiriches (700.000 de euro) la Steaua, Stojan Vranjes si Jaka Stromajer (500.000 de euro la "pachet"), la FC Vaslui si Constantin Grecu (150.000 euro) la "U" Cluj.
Marin Condescu nu este de acord cu reducerea baremului de arbitraj in Liga 1 si nici cu aducerea arbitrilor straini. "Injumatatirea baremului pentru arbitri este o mare greseala. Niciodata nu poti sa spui ca un arbitru strain e mai bun decat unul roman", a comentat Condescu.

Pandurii II, invinsa acasa

Divizionara C, Pandurii II Targu Jiu, a pierdut cu Minerul Matasari, scor 0-1, intr-un amical desfasurat ieri la Targu Jiu. Unicul gol al intalnirii a fost marcat de Murdarea, in minutul 55. Reunita luni, Minerul Matasari l-a instalat ca antrenor principal pe Nicolae Ungureanu, fostul tehnician, Marcel Ploaie, fiind retrogradat ca "secund". "Nae Ungureanu raspunde de toata activitatea la echipa, dar si pentru rezultate", a anuntat directorul sportiv, Ion Tolea.