Ei aveau asupra lor sume de bani oferite de membrii unui partid politic
Patru tineri din Mehedinti vor fi prezentanti astazi Par­chetului de pe langa Judecatoria Orsova cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, dupa ce duminica, in ziua alegerilor locale, au fost depistati avand asupra lor sume de bani oferite de membrii unui partid politic in schimbul acordarii votului. Unul dintre tineri a recunoscut in fata politiei ca nu s-a gandit ca este atat de grav sa primeasca bani. Cu toate acestea, tanarul si-a mai convins alti trei prieteni sa faca acelasi lucru. Toti au fost prinsi.
"Politia din Orsova s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca S. R., de 17 ani, din municipiu, a primit 800 de lei de la o persoana necunoscuta din Drobeta Turnu Severin, pentru a oferi bani prietenilor sai cu drept de vot, in schimbul votarii unui anumit candidat la functia de primar al municipiului Orsova. In aceeasi zi, minorul a oferit suma mentionata lui T. Marian, pentru a fi data altor persoane in vederea votarii aceluiasi candidat. Pentru acest serviciu, S.R. urma sa primeasca o alta suma de bani de la o persoana din municipiul Drobeta Turnu Severin. La randul sau, T. Marian si-a insusit 100 de lei, a votat conform intelegerii stabilite, iar suma de 700 de lei a oferit-o la sapte persoane (cate o suta de lei fiecare) pentru a vota acelasi candidat. Au fost identificati S. Paul, de 22 de ani, si I. Catalin, de 19 ani, din municipiul Orsova, care au primit 100 de lei fiecare, dupa care au votat cu candidatul mentionat", a declarat Nicolae Lohon, purtatorul de cuvant al IPJ Mehedinti.
Impotriva suspectilor s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de mita si frauda electorala, fiind si retinuti pentru 24 de ore.