DeCeNews: Curtea Constitutionala a validat suspendarea lui Basescu

Potrivit comunicatului de presa, Curtea Constitutionala a constatat ca procedura de suspendare a Presedintelui Romaniei a fost respectata.
De asemnea, cererea de constatare a unui conflict intre Parlament si Presedinte, formulata de Traian Basescu, a fost respinsa.
"In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a constatat ca cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte, formulata de Presedintele Romaniei, este inadmisibila."
Totodata, Curtea Constitutionala l-a declarat pe Crin Antonescu presedinte interimar al Romaniei.
Presedintele suspendat Traian Basescu s-a aflat la sediul Curtii Constitutionale, luni, pentru aproximativ o jumatate de ora.
Premierul Victor Ponta a declarat ca Prezenta lui Basescu la Curtea Constitutionala e o forma de presiune, insa e normal sa fie acolo
Intrebat daca prezenta la CCR a lui Traian Basescu ar putea inclina balanta intr-o parte sau in alta, Ponta a raspuns: "Nu stiu. E o forma de presiune, foarte clar, dar in acelasi timp e normal sa fie acolo".
"Ce decide Curtea, respectam", a adaugat Ponta.