Cotidianul.ro: Stenograma discutiei in care Basescu i-a propus lui Ponta sa devina premier

Presedintele a facut publica stenograma consultarilor de la Cotroceni in care i-a propus presedintelui PSD, Victor Ponta, sa fie premier.
"Nu exclud posibilitatea ca domnul Ponta sa fie prim-ministru, totul depinde cum se pot forma majoritatile. Eu v-am facut o propunere: desemnarea domnului Ponta ca prim-ministru", a declarat atunci presedintele Traian Basescu, in fata liderilor USL.
Presedintele Traian Basescu a afirmat duminica la B1 Tv ca i-a propus presedintelui PSD, Victor Ponta, sa fie premier. Ponta a negat insa.
"Presedintele Traian Basescu ia cuvantul, raspunde Crin Antonescu imediat care zice "Buna seara". Apoi intervine președintele Romaniei si spune la un moment dat: "Nu excludem posibilitatea ca domnul Ponta sa fie desemnat prim-ministru, daca ar dori acest lucru, stiu ca este pregatit, are program, deci totul tine de cum reusim sa formam majoritatile", apoi se refera la cererea de demisie a presedintelui. La aceasta Crin Antonescu raspunde: "Asta glumim cu varianta Ponta...", Ponta n-a raspuns, raspunde Crin Antonescu, e un dialog presedinte-Crin Antonescu", a relatat moderatorul emisiunii de la B1 TV, citind din stenograma care i-a fost data de catre presedintele Basescu.
In continuare, acesta a citit - in timpul emisiunii cu seful statului - transcrierea discutiei dintre presedintele Traian Basescu si liderul PC, Daniel Constantin:
"Daniel Constantin: "Eu ma așteptam ca la inceputul discutiei noastre sa veniti cu o propunere, pentru ca pana la urma dumneavoastra ne-ati invitat la discutii si dumneavoastra..."
Traian Basescu: "Eu v-am facut o propunere, desemnarea domnului Ponta ca prim ministru".
Daniel Constantin: "Am inteles. O notam ca pe o propunere. Mai devreme a fost o sugestie sau mai degraba..."
Traian Basescu: "Nu..."
Daniel Constantin: "O posibilitate. Am inteles ca este o propunere. Noi credem ca alegerile anticipate (...)" "
Conform moderatorului, pana la acest moment, liderul PSD Victor Ponta nu a intervenit in discuția referitoare la posibila sa numire in functia de premier.
Un alt pasaj citit de acesta este urmatorul:
"Traian Basescu: "Stati numai o clipa va rog"
Victor Ponta: "Sa nu ne dați ceva decoratii"
Traian Basescu: "Nu, nu, dar pot sa va dau"
Victor Ponta: "Nu, nu, va multumesc, i-ati dat lui Vanghelie, e suficient... (...)""