Gandul.info: M. Geoana e un pesedist pursange (Autor: Cristian Tudor Poepscu)
Da, asa cum spune dl Geoana la televizor, ne cunoastem de mult, d-sa si cu mine, dar prieteni nu mai suntem de aproape 4 ani, de cand dateaza ultima noastra discutie "in viu". Atunci, dl Geoana i-a ales ca prieteni pe S.O. Vantu, C. Guse si altii din aceeasi faina, drept care eu nu mai puteam fi decat o cunostinta a dansului.
O cunostinta veche, care, prin natura meseriei, isi aminteste multe. Dl Geoana se plange ca se iau hotarari staliniste, nedemocratice, brutale de catre conducerea actuala a PSD in ceea ce il priveste. Asa o fi, numai ca, din punct de vedere moral, dl Geoana primeste exact ce merita. Cum altfel s-a procedat in 2005, cand Ion Iliescu a fost inlaturat de la conducerea PSD prin comploturi fulgeratoare de hol si WC al caror beneficiar a fost dl. Geoana? Dar injunghierea lui Adrian Nastase ca porc de Craciun in "Noaptea cutitelor lungi", cand a fost ras de la sefia Camerei Deputatilor, musteste de democratie si umanism, nu? Lucraturile fioroase de culise in care dl Geoana si fratele sau de lapte, M. Vanghelie, s-au batut cu grupul Ponta pentru sefia PSD si s-au dovedit mai slabi, cu ce erau mai putin "staliniste" si brutale decat excluderea d-sale votata de Comisia de Integrare in Absolut a PSD?
Indata ce a intrat in acest partid comunistoid, dl Geoana a inteles sa se conformeze regulilor lui de lupta pentru putere. S-a pretat la toate urzelile, cardasiile, manoperele cu putinta pentru a-si pastra functia. Spune ca l-a promovat pe Victor Ponta si ca acesta ii e nerecunoscator, dar d-sa fata de "sponsorul" Ion Iliescu, de pilda, de ce-a dat dovada, de mila crestina?
Si acum vine fostul presedinte al PSD ca un inger din America si zice ca e mahnit de cum il trateaza colegii lui, academicienii. Dincolo de toata combinatia de putere Antonescu-Ponta, care il exclude pe el si ii va marginaliza pe Iliescu si Nastase, lui M. Geoana pur si simplu i-a venit randul la executie. Care, spre deosebire de cazurile Iliescu si Nastase, merge pana la excludere, deoarece M. Geoana refuza sa se supuna regulii care l-a adus candva la putere in PSD.
Aud ca M. Geoana nu ar apartine de fapt PSD - nimic mai fals, are toate caracteristicile speciei pesediste. Nu a incercat niciodata sa reformeze acest partid, pentru ca se simtea bine in el. Si va pieri pe limba lui, nu in engleza diplomatica.