Revenirea in judet a persoanelor care muncesc in strainatate s-a facut din nou resimtita la Serviciul de Pasapoarte. Daca in ultimele luni cererile inregistrate de reprezentantii serviciului erau de pana la 300 intr-o saptamana, acum au ajuns la 600. Pentru ca reprezentantii serviciului sa faca fata volumului de munca, s-a majorat programul de activitate inca de la inceputul saptamanii trecute. De luni pana vineri inclusiv, ghiseele Serviciului de Pasapoarte sunt deschise publicului de la 08.30 pana la 18.30, program cu doua ore mai mare decat pana acum.
Masurile dispuse au fost necesare cu atat mai mult cu cat solicitantii documentelor de calatorie au la dispozitie un timp limitat.
Potrivit reprezentantilor Institutiei Prefectului, in acest an aglomeratia va fi evitata din cauza punerii la punct a unui program de lucru pe baza de programari.
Solicitantii pot alege intre pasaportul biometric si cel temporar simplu. Costul unui document biometric este de 266 de lei, cu o valabilitate de cinci ani pentru adulti si trei ani pentru copii de pana la 6 ani, iar cel temporar simplu este de 122 de lei, cu o valabilitate de doar un an.