Cei zece alesi municipali care au votat in cadrul sedintei de Consiliu Local impotriva introducerii pe ordinea de zi a doua proiecte de hotarare initiate de consilierii PC, se vor alege cu plangeri penale pentru abuz in serviciu din partea Partidului Conservator Galati, ne-a declarat presedintele organizatiei judetene a partidului, Eugen Durbaca.

"Marul discordiei" il reprezinta un mandat de consilier local, conservatorii galateni dorind ca Gabriel Constantinescu sa fie numit ales municipal in locul lui Marian Popa, care a devenit consilier local independent dupa ce si-a dat demisia din partidul pe lista caruia a castigat fotoliul respectiv.

Filiala PC Galati l-a dat in judecata pe Marian Popa, solicitand instantei sa constate ca mandatul sau de consilier local a incetat odata cu parasirea partidului. Razboiul dintre conservatori si Marian Popa s-a purtat cateva luni in instanta, Curtea de Apel Galati dand o hotarare definitiva si irevocabila prin care se constata incetarea mandatului de consilier local a lui Marian Popa. Nemultumit de decizia instantei, Marian Popa a afirmat ca a atacat, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, hotararea Curtii de Apel Galati, incercand sa o suspende.

In cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local, desfasurata joi dupa-amiaza, la care Marian Popa a lipsit, consilierul local PC, Tincuta Tercu, a cerut introducerea pe ordinea de zi a doua proiecte de hotarare, privind incetarea mandatului de consilier local a lui Marian Popa si respectiv validarea in postul de consilier local a lui Gabriel Panaitescu.

Dupa dezbateri indelungate si discutii aprinse, in care alesii municipali ai PSD au invocat faptul ca proiectele de hotarare ar fi trebuit aduse la cunostinta mai devreme cu 5 zile precum si faptul ca Marian Popa mai are o cale de atac in justitie, un numar de 10 alesi municipali, incluzand tot grupul PSD, au votat impotriva introducerii pe ordinea de zi a celor doua proiecte de hotarare.

Trebuie sa respecte hotararile instantei!

Presedintele organizatiei judetene a PC, Eugen Durbaca, ne-a declarat ca filiala locala a partidului le va face plangeri penale celor 10 consilieri locali pe care-i acuza de abuz in serviciu. "Nu inteleg de ce acei consilieri locali au votat impotriva introducerii pe ordinea de zi a celor doua proiecte de hotarare. In plus, mai sunt doar cateva luni pana la alegerile locale si nu-mi explic atitudinea celor care au votat "impotriva". Exista o hotarare a Curtii de Apel Galati care e definitiva si irevocabila si ea trebuie respectata de toti consilierii locali. Le voi face plangere pentru abuz in serviciu celor 10 consilieri locali, care au votat "impotriva" si nu au tinut cont de prevederile unei hotarari judecatoresti. Mai mult, exista o hotarare a Judecatoriei Galati care este si executorie, prin care Gabriel Constantinescu este validat in functia de consilier local din partea PC", a mai precizat Eugen Durbaca.

Acesta mai sustine ca nu este intamplator faptul ca Marian Popa nu a mai participat la ultimele doua sedinte ale Consiliului Local. Tinand cont de faptul ca hotararea Judecatoriei Galati de numire a lui Gabriel Constantinescu este executorie, desi nu este irevocabila, desemnarea lui Gabriel Constantinescu drept ales municipal nu mai este decat o chestiune de zile.