La standul lui Florin Spiridon, in cadrul targului traditional organizat de 1 iunie in curtea Muzeului Taramului Roman, puteti achizitiona cateva obiecte deosebite: un brau din piele ce are pe el lupul dacic, si o caciula cu model dacic, din blana de astrahan.
Aceste piese inedite, pe care Florin Spiridon le-a realizat in premiera, le mai puteti achizitiona si astazi de la targul traditional organizat in curtea MTR.
Pentru comenzi, sunati la nr. de telefon 0734096355 - Florin Spiridon.

Legenda lupului dacic

Nenumaratele victorii ale Dacilor au fost castigate cu ajutorul lupilor, care-si ofereau ofranda de sange pentru apararea minunatului tinut al Daciei.
Tot ei erau aceia care patrundeau nestiuti de nimeni in taberele dusmane aducand informatii nepretuite Marelui Lup Alb, pe care acesta la randul lui, le transmitea comandantilor de osti. Marele Lup Alb avea si sarcina de a aduce in fata Zeului, la judecata tradatorii si lasii. Dupa ce netrebnicii erau judecati dupa faptele lor, erau oferiti fara mila lupilor, caci nu aveau dreptul la Sacrificiul Suprem al Nemuririi, ci trebuiau sa aiba o moarte cat mai injositoare si nedemna, pentru a fi dati exemplu celorlalti.
Desi s-au scurs de atunci multime de secole, Marele Lup Alb si astazi mai vegheaza si asteapta indurarea Zeului intru iertarea Dacilor Liberi, in randul carora el insusi se nascuse. Inca mai spera sa vina clipa in care Zamolxis ii va cere sa stranga iarasi haitele pentru a alunga dusmanii, pentru a recladi vechiul Regat Dac, pentru a bucura urechile credinciosilor si a inspaimanta pe tradatori prin urletu-i de lupta, cantul atat de dulce al neimblanzitului Mare Lup Alb.
(Sursa: http://lupuldacicblogg.wordpress.com/legenda-lupului-dacic/)