Atleta de la CS Universitatea Craiova a devenit campioana nationala la senioare in proba de 1.500 m, dar timpul obtinut nu i-a adus calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra. Sportiva de 20 de ani, care a fost la 29 de sutimi distanta de barem, a obtinut alte doua medalii, argint la stafeta si bronz la 800 de metri.
Ioana Doaga, atleta legitimata la CS Universitatea Craiova, mai are de asteptat patru ani pentru a merge la Jocurile Olimpice. Eleva lui Dan Betini a ratat, weekendul trecut, ultima sansa de a realiza baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Londra, care vor debuta la sfarsitul acestei luni.
Ioana a castigat fara probleme proba de 1.500 m din cadrul Campionatului National de seniori desfasurat la Bucuresti. Semifondista a oprit cronometrul la 4 minute, 9 secunde, 19 sutimi si a fost la 29 de sutimi distanta de barem, dupa ce la Campionatul National de tineret, desfasurat in luna iunie, alergase 4:09.20.

"Nu trebuie sa ma opresc la primul obstacol pe care il intalnesc"

Optimista din fire, sportiva de 20 de ani a gasit puterea sa treaca peste amaraciunea ratarii calificarii la competita suprema de la Londra si sa se bucure pentru primul sau titlu national la senioare. "A fost o cursa pe care am dominat-o, dar pe care doar am castigat-o. Din pacate, nu am reusit sa ajung la Jocurile Olimpice. M-am oprit la numai 29 de sutimi de secunda. Este o dezamagire pentru mine, dar asta este viata in atletism. In viata de zi cu zi, 29 de sutimi de secunda nu inseamna mare lucru, dar in atletism fiecare sutime este foarte importanta. Acum o sa urmeze o scurta vacanta si pentru mine si dupa aceea o voi lua de la capat. Am foarte mult de munca, dar am o cariera in fata, am numai 20 de ani si nu trebuie sa ma opresc la primul obstacol pe care il intalnesc. Sper sa pot fi prezenta la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016", a declarat Ioana pentru sportarges.ro. Atleta a mai obtinut doua medalii la Campionatul National desfasurat weekendul trecut, argint cu echipa de stafeta de la CS Universitatea, alaturi de colegele sale Roxana Ene, Florina Pierdevara si Luminita Achim, si bronz la 800 m. A patra medalie pentru clubul universitar din Banie a fost obtinuta de Florina Pierdevara, in proba de 1.500 m, in timp ce Roxana Ene s-a clasat pe locul 6 la 100 m.
Dan Betini, antrenorul Ioanei Doaga, a spus ca eleva sa a facut tot posibilul sa ajunga la Londra: "Este al doilea concurs in care Ioana a fost aproape de realizarea baremului. Daca nu a reusit nu inseamna ca nu are valoare. Este una dintre probele unde baremul este destul de dificil de realizat, adica performantele mondiale dicteaza un timp cat mai mic. Ioana are viitorul in fata, m-as fi bucurat pentru ea daca ar fi mers la Londra. Eu am mai avut sportivi la Jocurile Olimpice si stiu ce sentimente te incearca cand iei startul la o astfel de competitie. Ma bucura titlul national obtinut de ea la senioare. Urmeaza Balcaniada de seniori, la care nu stiu sigur daca va participa, deoarece a avut un sezon incarcat, cu multe competitii".

Badea, multumit
de rezultate

Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova, este multumit de rezultatele reprezentantelor sectiei de atletism: "Este o sectie care ne da rezultate an de an si pe plan national, si international. Imi pare rau de Ioana Doaga ca nu a reusit sa se califice pentru Londra, dar are timp, este tanara si poate merge la Rio in 2016. Vom fi reprezentati la Londra de o singura sportiva, spadasina Loredana Dinu, dar totusi este o performanta, in conditiile in care trecuse mult timp de cand nu mai avusesem un reprezentant la competitia suprema. Cred ca pentru 2016 vor veni din urma reprezentantii sectiilor de lupte si judo".
Revenind la Campionatul National, Craiova a mai obtinut trei medalii, prin reprezentantii Clubului Sportiv Municipal (CSM). Sotii Ileana si Cosmin Sorescu au obtinut medalie de argint la aruncarea discului, respectiv a ciocanului. A treia medalie, una de bronz, a fost obtinuta de Andrei Stefana, la 10.000 m.

Cinci atleti olteni
la Londra

Consiliul Federal al FRA a definitivat delegatia atletilor romani care vor merge la Jocurile Olimpice de la Londra, programate intre 27 iulie si 12 august. Concursul de atletism se va desfasura in perioada 3-12 august. Din cei 17 sportivi care vor reprezenta tara la Londra, doi sunt de la CSM Craiova: Marius Ionescu (maraton) si Claudia Stef (20 km mars). Aceasta din urma va fi insotita de antrenorul si totodata sotul sau, Sebastian Stef.
Oltenia va mai fi reprezentata de severineanca Ancuta Bobocel (3.000 m obstacole), care va merge insotita de antrenorul Marin Istrate, dar si de maratonistele gorjene Lidia Simon si Constantina Dita. Ceilalti atleti din lotul tricolor sunt: Andreea Ograzeanu (100 m, 200 m), Bianca Denisa Razor (400 m), Elena Mirela Lavric (800 m), Elisabeta Roxana Barca (5.000 m), Angela Morosanu (400 metri garduri), Esthera Petre (inaltime), Viorica Tigau (lungime), Cristina Ioana Bujin (triplusalt), Nicoleta Lenuta Grasu (disc), Bianca Florentina Perie (ciocan), Cristina Casandra (3.000 metri obstacole), Marius Cocioran (50 km mars).