AGERPRES : EURO 2012: Ceremonie de deschidere cu Chopin si muzica techno

Varsovia a sarbatorit debutul EURO 2012, organizat impreuna de Polonia si Ucraina, cu o ceremonie de deschidere pe un stadion in intregime in rosu si alb, culorile tarii, fondul sonor fiind asigurat de Chopin si de muzica techno, informeaza AFP preluata de Agerpres. Au fost ocupate toate cele 50.000 de locuri ale Stadionului National, inaugurat in ianuarie 2012. Pe arena au fost prezenti si circa 4.000 de suporteri greci, imbracati in albastru si alb. Grecia este prima adversara a Poloniei la EURO 2012.
Ceremonia, scurta, a durat circa 20 de minute. Pentru fondul sonor a fost ales, bineinteles, Chopin, celebrul compozitor de secol XIX, insa a fost reprezentata si muzica electronica, prin italianul DJ Karmatronic.
Festivitatile au inceput cu o coregrafie de 12 minute, cu participarea a peste 800 de voluntari, coregrafie realizata de Marco Balich, producator specializat in ceremonii de anvergura.
Dansatorii si dansatoarele au evoluat in jurul a opt reprezentari colorate ale celor opt orase gazda ale evenimentului, din Polonia si Ucraina (cate patru din fiecare tara).
Pianistul clasic maghiar Adam Gyorgy a interpretat in direct un studiu al lui Chopin. Lui i s-a alaturat DJ Karmatronic, pentru a interpreta o tema originala compusa impreuna cu pianistul si intitulata ' Jocul lumii '.
Imnurile nationale ale Poloniei si Greciei au fost interpretate de corul academic al Universitatii din Varsovia.