DeCeNews: TVR da lovitura! A cumparat drepturile tv pentru Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci 2014 si pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Rio de Janeiro 2016 vor fi transmise, in Romania, de TVR.
Societatea Romana de Televiziune (SRTv) va achizitiona, pentru o suma de 2 milioane de euro, drepturile TV si de internet.
Claudiu Saftoiu a inaintat Consiliului de Administratie al televiziunii publice o nota de fundamentare in vederea achizitionarii acestor drepturi TV. Saftoiu scrie ca Jocurile Olimpice reprezinta cea mai importanta competitie a planetei.
"In intreaga istorie a TVR, acesta a fost detinatorul permanent al drepturitor TV atat pentru editiile Jocurilor Olimpice de iarna, cat si de vara. In indeplinirea atributiei conferite de Legea nr. 41/ 1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, inaintam spre dezbatere si aprobare Consiliului de Administratie proiectul de hotarare privind incheierea unui contract cu firma de drepturi sportive Sportfive pentru a achizitiona, in exclusivitate pentru teritoriul Romaniei, drepturile TV si de internet pentru Jocurile Olimpice de Iarna Soci 2014 si Jocurile Olimpice de Vara Rio de Janeiro 2016, pentru suma de 2.000.000 de euro", se spune in nota de fundamentare semnata de Claudiu Saftoiu.
Consiliul de Administratie al TVR a decis cu unanimitate de voturi ca SRTv sa achizitioneze, pentru 2 milioane de euro, drepturile de difuzare pentru Jocurile Olimpice de la Soci si de la Rio de Janeiro.