DeCeNews.ro : Trofeul Europa League in Piata Universitatii

Trofeul Europa League a fost expus in pasajul din Piata Universitatii pana joi noaptea,la ora 2:00, fiind mutat in Centrul vechi al Bucurestiului, vineri dimineata.
Faimoasa cupa este in permanenta pazita de mai multi angajati ai firmei de paza BGS si de alti doi oameni delegati pentru a o supraveghea.Cei interesati se pot apropia de trofeu pentru a face poze langa acesta,fiind destul de greu sa reusesti acest lucru in alte circumstante.
Trofeul Europa League are o semnificatie importanta pentru iubitorii fotbalului,deoarece prin acordarea acestuia este desemnata una dintre cele mai importante echipe ale Europei din anul respectiv.Cupa cantareste 15 kilograme si este facuta din argint pur si marmura la atelierele Bertoni din Milano.
Simbolul competitiei Europa League a fost prima data expus in Piata George Enescu,apoi in Baneasa Shopping Center si Piata Universitatii,dar drumul trofeului nu se opreste aici.Incepand de joi va fi expusa in Centrul Vechi (Lipscani) (20-22 aprilie),apoi in Caminele Politehnicii (23-26 aprilie),Arena Nationala (27-29 aprilie),Primaria Capitalei (30 aprilie -1 mai),Sediul SEAT (2-3 mai),Parc Unirii (4-6 mai),COSR (7 mai).
Echipa castigatoare din 2011 a fost FC Porto,iar in acest an,castigatoarea va fi desemnata in Romania,pe Arena Nationala,in data de 7 mai.
Pentru microbistii romani au fost destinate 20.000 de bilete,dar aceastea au fost epuizate inca de la sfarsitul anului trecut.