Intre 23 - 26 august 2012, va avea loc cea de-a XI-a editie a CUPEI TAUBENREUTHER, pe Terasa Capus, judetul Cluj, organizata de catre Clubul Transsylvania Off Road. Aceasta reprezinta a IV-a etapa din Campionatul National de Off-Road al Romaniei.
Locul unde se va afla tabara, baza competitiei, va fi pe terasa Capus din localitatea Capusu Mare, la 22 de km de Cluj-Napoca, pe drumul european 60, fiind amplasat intr-un cadru natural deosebit.
Concurentii vor putea alege intre trei clase: standard (nemodificate), open (modificări medii si trasee de dificultate medie) si extrem (modificari medii sau radicale pe trasee medii si dificile). Masinile celor aproximativ 70 de echipaje asteptate vor fi de o diversitate foarte mare: de la autoturisme aproape de stradă, la monstrii 4x4, cu prototip, special construite pentru astfel de competitii.
Festivitatea de premiere si "Proba Speciala" - proba de indemanare scurta, care va pune la grea incercare echipajele, dar si bolizii 4x4 - vor ava loc in parcarea Hipermarket-ului CORA pe 26 august incepand cu ora 10:00.
Noutatea din acest an a evenimentului consta in organizarea unui tur 4x4 ghidat al Muntilor Apuseni.
In perioada 27-29 august, imediat dupa terminarea concursului oficial de off-road, se vor organiza grupuri de maximum 6 masini + 1 masina ghid pentru acest tur. Pentru mai multe informatii legate de cazare, traseu si program va invitam sa vizitati site-ul www.offroadtranssylvania.ro.
Transsylvania Off-Road Club este al doilea club de off-road din tara, format in 2001, cu 70 de membri in Cluj-Napoca si nu numai. Scopul lor consta in promovarea sportului off-road, nu doar prin organizarea de concursuri ci si prin organizarea unor actiuni umanitare, de interventie rapida, strangere de gunoaie si altele.
Off-road-ul, o ramura sportiva aparent necunoscuta in tara, a avut parte de o evolutie fantastica in ultimii ani. Off-road-ul inseamnă pe scurt, masina si omul impreuna, in lupta cu Mama Natura. Este vorba despre un sport care impinge echipajul si masinile la limita in incercarea de a invinge obstacolele de pe traseu.
"Cupa Taubenreuther Cluj este recunoscută ca fiind una din cele mai bune din tara. Traseele foarte frumoase, roadbook-urile exacte si organizarea de calitate atrag in fiecare an din ce in ce mai multi impatimiti ai off road-ului la acest eveniment." sustine Pedro Pinto - Vice-presedinte si membru asociat al Transsylvania Off Road Club.