Ftr.ro : Scarlatache aduce Cupa in Stefan cel Mare
Dinamo a castigat Cupa Romaniei după ce a trecut in finala de Rapid, scor 1-0. Desfasurarea partidei a semanat izbitor cu finala Champions League. Dinamo a jucat la fel ca Chelsea, condusa fiind de la margine tot de un antrenor italian, Dario Bonetti. Rapidul a avut posesia si ocaziile, Dinamo a marcat si a castigat trofeul.
Singurul gol al partidei a fost reulit de Scarlatache in urma unui corner. Dinamovistii trec in atac in ciuda cursului jocului, unul mult prea prudent de ambele parti.
Rapidistii se arunca cu aproape toata echipa in atac, insa defensiva dinamovista rezista eroic.Razvan relizeaza ca este aproape sa piarda Cupa, si isi trimite in teren toti atacantii. Putin cam tarziu insa pentru ca Bonetti le-a transmis jucatorilor sa se baricadeze in aparare. Giulestenii nu au gasit solutia sa dezbine defensiva excelent asezata de Bonetti. In aceasta seara tactica italieneasca propusa de antrenorul "cainilor rosii" a dat roade. A mizat pe defensiva, iar dupa ce elevii lui au reusit sa puncteze a mobilizat toate forțele pentru apararea rezultatului. De cealalta parte, Razvan a dorit sa mizeze pe cartea atacului insa au fost multe prea prudenti. Elevii lui Lucescu au inceput sa atace cu adevarat doar cand a fost fortati de scor, cand adversarii erau concentrati doar pe defensiva si era mult mai greu sa punctezi.
Un alt meci care dovedeste ca nu este nevoie sa joci foarte mult fotbal, daca tactica e foarte buna poți castiga trofee. Chelsea este poate cel mai graitor exemplu