RTV.net: Steaua a castigat derby-ul cu Dinamo. Ros-albastrii continua lupta pentru titlu
Dinamo a deschis scorul pe National Arena, in derby-ul cu Steaua, dar elevii lui Mihai Stoichita au intors rezultatul, prin Rusescu, din penalty, si o "dubla" a lui Iliev. Scorul final a fost 3-2 pentru ros-albastri.
Steaua avea neaparata nevoie de victorie in meciul cu rivala din Stefan cel Mare, pentru a mai pastra sanse la titlu in Liga I. Miza meciului si-a pus insa amprenta asupra inceputului de joc al ros-albastrilor si dupa cateva actiuni ofensive timide, Dinamo a preluat initiativa si a reusit sa deschida scorul in minutul 21, prin Alex Curtean, in urma unei combinatii cu Marius Alexe.
Timp de 20 de minute stelistii au trait cu spaima ca sperantele lor la titlu vor fi spulberate o data cu incheierea derby-ului. O greseala a lui Dragos Grigore, care l-a atacat imprudent pe brazilianul Tatu, in careu, l-a facut pe arbitrul portughez Olegario Benquerenca sa dicteze lovitura de la 11 metri, penalty-ul fiind transformat cu siguranta de Raul Rusescu.
Dupa pauza, Steaua a fost mai motivata, iar alb-rosii au reactionat apatic la golurile fundasului bulgar Iliev, venit in careul lui Dinamo la executia unor faze fixe. Golul lui Tucudean, din finalul partidei, nu a schimbat nimic din ecuatia luptei pentru titlu, partida incheindu-se cu scorul de 3-2 pentru ros-albastri.
Steaua are in momentul de fata 65 de puncte, cu doua mai putine decat liderul CFR Cluj. Un eventual egal al CFR-ului in meciul cu Universitatea Cluj, programat vineri seara, ar face ca soarta titlului sa se transeze duminica, in ultima etapa, in urma meciului CFR Cluj - Steaua. O alta conditie ar fi ca a treia candidata la titlu, FC Vaslui, sa nu castige meciul de pe teren propriu, cu Universitatea Cluj.
Componenta formatiilor:
Steaua: Tatarusanu - Martinovici, Geraldo, Iliev, Latovlevici - Chipciu, Chiriches, Bourceanu, Tanase - Tatu, Rusescu.
Dinamo: Naumoviski - Luchin, D. Grigore, Scarlatache, Pulhac - Matei, Rus, D. Kone, Curtean - Alexe, M. Niculae.
Meciul Steaua - Dinamo este condus la centru de portughezul Olegario Benquerenca, care a mai arbitra-o pe Steaua in septembrie 2007, intr-un meci pierdut la Praga (1-2), in grupele Ligii Campionilor.
Cele mai importante faze ale meciului:
Min. 90+3 Final de meci. Steaua - Dinamo 3-2!
Min. 90 De la margine se arata trei minute de prelungire.
Min. 89 Sut Chipciu, pe jos, Naumovski retine fara probleme.
Min. 86 GOOL Dinamo! Tucudean a redus din diferenta. Steaua - Dinamo 3-2!
Min. 80 Crainicul National Arena anunta o asistenta de peste 47.000 de spectatori platitori. Este un record de asistenta pe acest stadion, la un meci din Liga I.
Min. 77 Ultima schimbare la Dinamo: Cristi Pulhac este inlocuit cu Musat.
Min. 73 A doua schimbare la Steaua: Vlad Chiriches ii lasa locul lui Eric Bicfalvi.
Min. 71 Cristi Tanase rateaza incredibil din pozitie unu-la-unu cu Naumovski! Mijlocasul Stelei a sutat pe langa poarta.
Min. 71 In locul lui Tatu a intrat Mihai Radut.
Min. 70 Bara Dinamo! Djakaridja Kone prinde un vole de exceptie de la 16 metri, dar Tatarusanu respinge in transversala.
Min. 68 Leandro Tatu s-a accidentat destul de grav in urma unei actiuni de atac a Stelei si va fi inlocuit. Momentan, ros-albastrii evolueaza in 10 jucatori.
Min. 65 Prima schimbare la Steaua: Mihai Costea intra in locul marcatorului primului gol, Raul Rusescu.
Min. 64 GOOOL Steaua! Iliev reia cu capul in plasa, din 6 metri, si ridica scorul la 3-1 pentru Steaua!
Min. 64 Tatu suteaza de la 18 metri, langa bara, dar Naumovski respinge.
Min. 61 A doua schimbare la Dinamo. Cosmin Matei este inlocuit cu Stratila.
Min. 58 Prima inlocuire a meciului o face Dario Bonetti. Marius Alexe este schimbat cu George Tucudean.
Min. 57 Vlad Chiriches are sansa desprinderii pentru Steaua, dar sutul sau, de la 18 metri, trece putin pe langa poarta lui Naumovski.
Min. 52 Marius Niculae executa bine o lovitura libera de la 26 de metri, dar portarul Tatarusanu a reusit sa respinga. A fost primul sut la poarta al capitanului dinamovist, in aceasta partida.
Min. 48 GOOOL Steaua! Fundasul bulgar Iliev ii aduce pe ros-albastri in avantaj, dupa un corner executat de Bourceanu. Steaua - Dinamo 2-1!
Min. 46 Ocazie pentru Steaua. Novak Martinovici trimite cu capul spre poarta lui Dinamo, dupa o lovitura libera, dar Naumovski respinge in corner, cu un ultim efort. Portarul lui Dinamo s-a accidentat la aceasta faza.
Min. 46 A inceput repriza secunda.
Min. 45+1 Finalul primei reprize.
Min. 45 Cristi Tanase trage de la 35 de metri, dar mingea nu-i pune probleme lui Naumovski. Mijlocasul Stelei a fost total neinspirat in aceasta repriza.
Min. 43 GOOOL Steaua! Raul Rusescu a transformat lovitura de la 11 metri. Steaua - Dinamo 1-1!
Min. 42 Penalty pentru Steaua! Tatu a fost faultat in careu de Dragos Grigore.
Min. 40 Sut Tanase, de la aproape 30 de metri, dar balonul se duce mult peste poarta.
Min. 34 Marcatorul golului, Alex Curtean, vede primul cartonas galben al meciului. El a oprit la mijlocul terenului, prin fault, un contraatac al Stelei, purtat de Chipciu.
Min. 31 Jocul s-a mutat la poarta lui Tatarusanu, dar sutul lui Alex Curtean, la firul ierbii, a fost retinut de goalkeeper-ul Stelei.
Min. 30 O noua actiune a Stelei, dar lovitura de cap a lui Tatu, din centrarea lui Iliev, trece pe langa poarta.
Min. 28 Patrundere in careu a lui Latovlevici, din banda stanga, dar sutul sau in diagonala a trecut pe langa poarta dinamovista.
Min. 25 Stelistii solicita penalty la o cadere in careu a lui Cristi Tanase, dar arbitrul portughez considera normal duelul stelistului cu Marius Niculae. Reluarile ii dau dreptate centralului.
Min. 23 Replica imediata a Stelei, dar sutul lui Bourceanu este respins de Naumovski.
Min 21 GOOOL DINAMO! A marcat Alex Curtean, la prima actiune periculoasa a lui Dinamo! Steaua - Dinamo 0-1!
Min. 15 Jocul a fost inrerupt de doua ori, din cauza accidentarilor lui Chiriches si Curtean. Fazele de poarta sunt inca rare, se joaca mai mult intre cele doua careuri de 16 metri.
Min. 8 Prima actiune periculoasa a meciului este creata de Cristi Tanase, dar sutul sau de la 18 metri trece putin pe langa poarta aparata de Naumovski.
Min. 4 Primul sut spre poarta este incercat de stelisti, insa executia lui Vlad Chiriches, din afara careului, este blocata de un fundas dinamovist.
Min. 1 A inceput partida.