Liga Nationala de handbal masculin se reia astazi, de la ora 18.00, cu jocul din etapa a XII-a dintre Dinamo Municipal Calarasi (locul 5, 13 puncte) si Energia Pandurii Targu Jiu (locul 4, 13 puncte). Chiar daca acuza probleme salariale si de efectiv, gorjenii se vad favoriti la Calarasi. "Daca se vor mai achita ceva din salarii, vom fi motivati, vom juca. Eu vreau sa castigam. Este greu, dar cred ca vom reusi. Avem 60% sanse la victorie, chiar daca la prima vedere nu pare asa", a declarat tehnicianul Energiei, Liviu Andries (foto).
Gorjenii au recuperat majoritatea accidentatilor, cu exceptia lui Mihai Paius, unul dintre liderii echipei. Si Paul Giotoiu este inapt, aflandu-se in continuare in recuperare dupa ruptura de tendon suferita anul trecut. "Putem castiga prin dorinta si unitate de grup. Chiar daca ne va lipsi Paius, sper sa fie salvatoare solutiile gasite. Dar va fi un meci foarte greu. Dinamo e o echipa agresiva, pune accentul pe aparare, are jucatori cu experienta si se apara exact. Trebuie sa-i evitam si sa-i pacalim si ii putem depasi printr-o aparare buna, urmata de faza a doua, repunere si contraatac", a mai spus Andries.
Energia Pandurii are un program infernal, urmand sa dispute opt jocuri intr-o luna, sase in Liga Nationala si doua in Cupa Cupelor. Prioritatea lui Andries ramane insa campionatul, tehnicianul propunandu-si sa incheie turul cu doua victorii. "Campionatul primeaza. Pana la partida cu Benfica vedem cum vom iesi din cele trei meciuri din campionat. Ca si obiectiv, o victorie cu Benfica acasa ar fi un mare rezultat", a spus Andries.