femina.rol.ro: Ce sport sa practici in functie de zodie

La fel cum sporturile sunt diferite ca reguli si solicitare fizica, la fel sunt si zodiile ca temperament: agresive, linistite sau defensive.
In aceasta idee, fiecarei zodii i se potrivesc anumite sporturi, in functie de personalitatea specifica fiecarui semn al horoscopului. Daca zodiile "tari" au nevoie de sporturi care sa le capteze intrega atentie, anumite zodii trebuie sa practice sporturi care le epuizeaza la maximum sau, dupa caz, care le fac sa se simte libere.
In orice caz, practicarea unui anumit tip de exercitii fizice in functie de zodie garanteaza un corp tonifiat, o sanatate mai buna si o stare generala imbunatatita.
Iata ce sport sa practici in functie de zodie:

Berbec
Esti mult prea egocentric pentru a putea practica un sport de echipa, de aceea nu are rost sa faci exercitii fizice impreuna cu prietenii. Incearca aerobic, sprint, jogging sau orice sport care iti testeaza limitele fizice.

Taur
Foloseste-ti incapatanarea proverbiala pentru a te focusa asupra unui singur tel. De exemplu, poti incerca sa alergi cinci kilometri in 30 de minute sau sa faci 500 de abdomene in 15 minute.

Gemeni
Incearca o combinatie intre aerobic si exercitii fizice intense, care nu iti vor da ragaz sa te plictisesti. De fapt, poti sa incerci orice, de la wrestling pana la kick-boxing sau yoga.

Rac
Sporturile stricte si antrenamentele agresive reprezinta un adevarat cosmar pentru raci. Alege inotul sau Tai Chi deoarece sunt relaxante si ofera un antrenament intens.

Leu
Leii adora provocarile, tocmai de aceea ravnesc dupa exercitii fizice destul de dure. Opteaza pentru greutati, squash sau Zumba.

Fecioara
Exercitiile care iti sculpteaza trupul, cum sunt cele practicate la Pilates sau yoga, sunt perfecte pentru zodia ta.

Balanta
Semnele suprasolicitarii, fata rosie sau respiratia ingreunata, nu sunt apreciate printre balante. Tu ai nevoie de miscari usoare si gentile, deci poti incerca yoga.

Scorpion
Pasionali si pretentiosi, asa sunt nativii din scorpion. Acestia au nevoie de un regim riguros, care ii solicita intreaga atentie: arte martiale sau kick-boxing.

Sagetator
Plimbarile in natura, catararile sau alergat, orice care ii scoate pe sagetatori in natura. Pe langa efortul depus, acesti nativi ai horoscpului se vor bucura de peisaj.

Capricorn
Te descurci de minune pe cont propriu, deci nu ti se potrivesc sporturile "de fetite". Ca miscare, iti recomandam un jogging intens la o ora matinala.

Varsator
Cu cat e mai ciudat sportul practicat, cu atat mai bine. Hula-hoops, trapez sau ultra-maratoanele sunt alegeri excelente pentru varsatori. Cat timp se simt liberi, nativii acestei zodii sunt fericiti.

Pesti
Incearca stretching, inot sau dans. Stresul dispare si corpul incepe sa se tonifieze.