DeCeNews : Arena lui Oprescu are sprijinul Guvernului

Sorin Oprescu si Victor Ponta au semnat protocolul privind realizarea Salii Multifunctionale Bucuresti, incheiat intre Primaria Bucurestiului si Guvernul Romaniei.
Acest loc va permite organizarea de competitii si campionate atat nationale, cat si internationale, dar si spectacole si concerte de mare anvergura.
La finalul anului 2015, arena va fi gata sa primeasca invitatii
"Dorim ca prin construirea Arenei Multifunctionale Bucuresti, intreg Complexul Sportiv "Lia Manoliu" sa devina un factor important, o componenta majora a identitatii orasului nostru. Aveam nevoie de o arena multifunctionala cu o capacitate de 12 mii de locuri. Astazi, prin semnarea acestui protocol, facem cel mai important pas spre realizarea acestei investitii. Dorim ca la sfarsitul anului 2015 sa va invitam sa vedeti ca ne-am tinut de cuvant", a spus Sorin Oprescu.
Victor Ponta sprijina acest proiect
"Vreau sa existe angajamentul scris si formal al faptului ca Guvernul va sprijini financiar, in mod direct, constructia unei sali multifunctionale de care Bucurestiul si Romania au nevoie. Nu avem asa ceva in Romania, nu putem organiza o mare competitie nationala sau internationala, nu cred ca mai exista capitale europene care sa nu aiba o asemenea sala. Am predat terenul, studiul de fezabilitate, stiu ca au pornit procedurile si mi-as dori, cel mai tarziu in primavara anului viitor, sa semnati contractul si Guvernul sprijina concret, cu bani, constructia unei sali care nu va fi doar a Municipiului Bucuresti ci va fi, practic, ca si Arena Nationala, utilizat pentru evenimentele la nivel national", a fost declaratia lui Victor Ponta.
Ce facilitati va avea arena
Arena va gazdui minim 12.000 persoane care vor avea asigurata vizibilitatea pe toata suprafata terenului. Alte facilitati sunt: accesul autovehiculelor cu echipamente pana la nivelul terenului de joc, pentru a facilita trecerea de la un eveniment la altul in maxim 24 ore, chiar si cand este necesara trecerea de la sport la divertisment; facilitati VIP si Business; alimentatie publica pentru toate categoriile de spectatori; spatii pentru jucatori si artisti conform standardelor internationale sau sali de conferinte.