Gaz Metan Severin a dat o puternica lovitura pe piata transferurilor, obtinand ieri-dimineata semnatura mijlocasului Silviu Balace (33 de ani) pentru un an si jumatate. "Nu regret pasul facut, chiar daca vin de la Vaslui, o echipa de Liga I, la Liga a II-a. La Severin am gasit un colectiv foarte bun si conditii cum putine echipe din primul esalon mai au", a spus, pentru GdS, Balace, in al carui CV sunt trecute peste 200 de meciuri jucate in prima liga si formatii precum Universitatea Craiova, Rocar Bucuresti, FC Timisoara, Dinamo si FC Vaslui. "Am venit la Severin in primul rand pentru nea Marian Bondrea, cu care am mai lucrat la Universitatea, dar si pentru ca este un proiect frumos aici. Sa nu credeti ca nu am avut alte oferte, am discutat si cu echipe din tara, din Liga I, si din strainatate, dar aici mi s-a parut mie ca e cel mai bine. Am venit din postura de jucator liber. Contractul meu cu Vasluiul a expirat pe 30 decembrie", a completat Silviu Balace, declarandu-se totodata foarte dezamagit de perioada petrecuta la Vaslui si de conducatorii de acolo.

"Putem spera la promovare"

Silviu Balace a vorbit si despre sansele formatiei Gaz Metan Severin de a evolua din sezonul viitor in Liga I, punctand ca si-ar dori o promovare pe teren. "E destul de greu, dar putem spera la promovare, desi este o diferenta destul de mare fata de primele doua clasate. Spun asta si pentru ca se aude ca FC Timisoara si Gloria Bistrita ar putea sa nu primeasca licenta pentru Liga I. Noi ne-am dori sa nu stam la mana comisiilor, dar pentru asta trebuie sa facem o treaba foarte buna in retur si sa avem si putin noroc. Daca nu, incercam la anul din nou, e timp destul, iar eu mai pot juca fotbal la nivel inalt mult timp de acum incolo", a mai spus Balace, transmitandu-le severinenilor urmatorul mesaj: "Suporterilor nostri, care am vazut ca vin intr-un numar destul de mare la stadion, le spun sa aiba incredere in noi si sa ne sustina, sa fie cu adevarat al 12-lea jucator, si astfel, impreuna, vom avea multe momente de bucurie".

Lupu: Am cam terminat cu transferurile

Vicepresedintele Razvan Lupu a afirmat ieri ca Gaz Metan Severin a cam incheiat campania de achizitii din aceasta iarna odata cu venirea lui Silviu Balace, desi a recunoscut ca se mai poarta discutii cu Mihai Panc (30 de ani). "In principiu, am cam terminat cu transferurile. Am adus destui jucatori in aceasta iarna. E vorba si de omogenitate, dar si de buget... S-a vorbit cu Panc, dar e destul de greu sa vina. Daca mai vine vreun jucator trebuie sa plece altcineva si asta ridica alta problema", a declarat, pentru GdS, Razvan Lupu, marturisind ca mijlocasul Liviu Osca a semnat si el, ieri, contractul cu formatia de la malul Dunarii. La celalalt pol, conducatorii olteni n-au ajuns, deocamdata, la un numitor comun in privinta rezilierii contractului cu fundasul Mihnea Firoiu si mijlocasul Alin Bitis.