Handbalistele craiovene joaca astazi (de la ora 17.00) la Bacau un meci decisiv pentru mentinerea in Liga Nationala. Oltencele pot parasi ultimul loc daca bat echipa moldoveana, aflata la un punct in fata lor.
Lupta pentru evitarea retrogradarii devine din ce in ce mai stansa cu patru etape inainte de finalul Ligii Nationale de handbal feminin. Patru echipe - SCM Craiova (locul 14, 10 puncte), CSM Bacau (locul 13, 11 puncte), CSM Cetate Deva (locul 12, 12 puncte) si Neptun Constanta (locul 11, 14 puncte) - au emotii pe final de sezon si spera sa evite ultimele doua locuri, care inseamna retrogradarea directa in Divizia A. Ocupantele locurilor 11 si 12 din prima liga vor disputa meciuri de baraj cu formatiile clasate pe primele doua locuri in cele doua serii ale Diviziei A, daca nu cumva cei de la Federatia Romana de Handbal vor schimba regulamentul pe parcurs.
SCM Craiova sta cel mai prost in clasament, pe ultimul loc, iar astazi, de la ora 17.00, are loc un meci extrem de important, pe terenul formatiei de pe penultimul loc, CSM Bacau, echipa pe care in tur au invins-o la Filiasi cu scorul de 24-21. O victorie a elevelor lui Bogdan Burcea ar face ca SCM sa paraseasca ultimul loc si sa acumuleze cu un punct mai mult decat formatia din orasul lui Bacovia. Egalul si infrangerea nu le avantajeaza pe handbalistele craiovene. Delegatia craioveana a plecat ieri spre Moldova. Antrenorul Burcea are tot lotul valid si se gandeste doar la victorie: "Am invins sambata Constanta, dar, daca nu batem la Bacau, acea victorie nu are valoare. Sper sa continuam in aceeasi maniera si sa ne atingem obiectivul".
De partea cealalta, antrenoarea secunda a CSM Bacau, Gabriela Manea, spunea dupa meciul cu Corona Brasov, pierdut de moldovence cu 27-23, ca are jucatoare limitate si ca nu poate promite nimic. "Asa se intampla cand ai o echipa cu jucatoare limitate, iar pe banca ai alte sapte la fel. Ne asteapta un meci greu, Craiova declarand de doua saptamani incoace ca vine sa ne bata. Eu cred ca normal ar fi sa nu pierdem nici un punct, dar nu mai pot sa promit nimic", a spus Manea, conform Ziaruldebacau.

Craiova, avantajata
de program

Intr-o analiza facuta de site-ul Handbalvolei, pe baza programului celor patru echipe si a locurilor in clasament, CSM Bacau pare formația cu sansele cele mai mici sa paraseasca locurile retrogradabile, asta prin prisma evolutiei din ultima vreme, dar si a faptului ca va intalni adversari incomozi. In afara de Craiova, CSM Bacau va mai intalni Zalau (locul 3, deplasare), Braila (locul 4, acasa) si Baia Mare (locul 8, deplasare).
Acelasi site apreciaza ca SCM Craiova are sanse mari sa evite ultimele doua locuri, deoarece echipa este in forma, are un program usor, iar jucatoarele au salariile la zi. In afara de confruntarea de la Bacau, oltencele vor mai intalni pe teren propriu Otelul Galati (locul 5) si HCM Roman (locul 10) si se vor deplasa la Zalau, echipa antrenata de Gheorghe Tadici. CSM Cetate Deva continua parcursul din ultimele sezoane, cand a luptat pentru supravietuire. Meciul cu Neptun Constanta (restanta) din 2 mai se anunta decisiv pentru formatia din Deva, care mai are de disputat cinci partide. In afara de confruntarea cu echipa de la malul marii, Deva va mai intalni Oltchim (locul 1, deplasare), "U" Jolidon Cluj (locul 2, acasa), CSM Bucuresti (locul 7, deplasare) si Corona Brasov (locul 6, acasa). In fine, Neptun Constanta, echipa cu probleme financiare, are sanse sa prinda un loc de baraj. Constantencele au meciuri cu Otelul (locul 5, deplasare), Roman (locul 10, acasa), Oltchim (locul 1, deplasare), "U" Jolidon Cluj (locul 2, acasa) si restanta de la Deva.